Antena Meniu Search
x

Video Surpriză pentru turiştii care vor veni în Mangalia şi Saturn: faleză modernă în următorul sezon estival. Proiect finanţat cu fonduri europene

Staţiunile Mangalia şi Saturn îşi vor aştepta turiştii în următorul sezon estival cu o faleză complet renovată şi modernizată. Pe aproximativ trei kilometri, faleza are pavaj nou, stâlpi noi de iluminat, dar şi mobilier stradal modern. Dacă unii turişti sunt încântaţi de rezultate, alţii aşteptau rezultate mai spectaculoase.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.09.2022, 08:15

Vezi și

Proiectul, finanţat cu fonduri europene, a vizat modernizarea a 2,5 kilometri de faleză. Noua zonă de promenadă va deveni principalul punct de atracţie pentru turişti, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Cristian Radu, primar Mangalia: Astă vară a fost destul de populată acestă faleză, pentru că, dacă în anii trecuţi această faleză nu era doar pietonală, se circula şi cu maşina, lucru cu care eu nu am fost de acord, nici localnicii nu au fost de acord, anul acesta a fost pietonală şi a fost foarte plină.

Dragoş Angelescu, viceprimar Mangalia: Aici este un punct de belvedere pe care l-am realizat pentru a putea fi folosit de cetăţenii oraşului Mangalia, şi de turişti să admire marea şi să stea într-o oază de linişte şi de aer curat. Avem, teoretic, toate atuurile unei faleze de Marea Neagră la nivelul secolului.

Turişii sunt împărţiţi în două tabere

Pe acelaşi subiect

Unii turişti se bucură de modul în care s-a transformat faleza. Alţii, însă, aveau aşteptări mai mari.

Turist: Sincer, trebuie să mai investească. Mai e de lucru. 0Să văd, în primul rând, plaje mai curate, mai întreţinute. Poate mai multă atenţie cu spaţiile verzi, cu întreţinerea lor.

Turistă: Să zicem că se vede o diferenţă, nu foarte mare, nu foarte mult în bine, dar se vede o diferenţă. Îşi dau silinţa.

Următorul obiectiv este modernizarea falezei din staţiunea Cap Aurora.

Dragoş Angelescu - viceprimar Mangalia: Acum la Cap Aurora găsim paragină. Ţinând cont că 4 km i-am realizat în 2 ani şi jumătate, în două sezoane, probabil acolo, până la anul în toamnă, vom reuşi să dăm turiştilor o faleză aproape gata.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 5 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Surpriză pentru turiştii care vor veni în Mangalia şi Saturn: faleză modernă în următorul sezon estival. Proiect finanţat cu fonduri europene