Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Dosarul lui Nelu Tătaru de la DNA are 10 volume. Fostul ministru, apărat de pacienţi şi colegi: "Românul e român"

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, a fost filmat în cabinetul său de la spital, în timp ce pacienţii îi oferă bani. Liberalii se dezic de el şi anunţă că vor da aviz pentru ridicarea imunităţii. Asta le dă procurorilor undă verde să-i percheziţioneze biroul şi casa. Nu mai puţin de zece volume de acuzații ar fi strâns anchetatorii, potrivit surselor Observator, în lunile în care a fost filat cum lua bani, ouă şi păsări. Între timp, în apărarea lui Nelu Tătaru sar medici celebri care susțin că dosarul este un atac la adresa doctorilor. 

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 19:39

"Eu sunt nevinovat. Nu am văzut probe! Aş vrea să vedem dacă sunt acele probe video", declara Nelu Tătaru după izbucnirea scandalului mitei.

La mai puţin de 24 de ore de când Nelu Tătaru ieşea din sediul DNA Iaşi, convins că procurorii n-au dovezi împotriva lui au apărut primele probe. Sunt imagini surprinse în cabinetul său de la spitalul din Huşi. Medicul chirurg discută cu un pacient cooptat în anchetă de procurorii anticorupţie.

Bărbatul are tehnică audio şi video pe el şi înregistrează momentul în care scoate din portofel 300 de lei şi îi oferă fostului ministru al Sănătăţii. Lasă banii pe masă, iar Nelu Tătaru îi dă la schimb o reţetă. Ar fi doar o scenă dintr-un şir, spun anchetatorii. Cel puţin 50 de "atenţii" ar fi primit chirurgul pe parcursul a trei luni, susţin procurorii. 

Vezi și

Camere ascunse şi microfoane în cabinetul lui Nelu Tătaru

Pe lângă filmările de la pacienţi, surse din anchetă spun că în cabinetul medical al chirurgului Nelu Tătaru, procurorii DNA ar fi instalat mai multe camere ascunse şi microfoane. Aşa ar fi reuşit să strângă informaţii despre mita pe care o primea de la bolnavi fostul demnitar, înainte sau după operaţiile pe care le făcea. 

Procurorii ar avea nu mai puţin de zece volume de acuzații pe numele lui Tătaru, potrivit surselor Observator. Anchetatorii susţin că fostul ministru al sănătăţii obişnuia să ia nu doar bani, între 100 şi 500 de lei, dar şi ouă sau găini de la pacienţii săi.

"Sunt total împotriva plăţilor informale. Este total de neacceptat. Lucrurile acestea trebuie reglementate strict legal. În lege să apară foarte clar ce înseamna un gest de recunştintă, să apară foarte clar care este valoarea unui cadou 10 lei, 20 lei, o carte, florile", a declarat Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Procurorii DNA cer ridicarea imunităţii pentru Nelu Tătaru

Procurorii anticorupţie cer ridicarea imunităţii pentru Nelu Tătaru. Anchetatorii au nevoie de aviz de la Camera Deputaţilor ca să-i percheziţioneze casa şi cabinetul medical. La Bucureşti, colegii deputaţi şi-au luat mâna de pe el rapid. Ministerul Justiţiei, condus chiar de colega sa de partid, Alina Gorghiu, a trimis deja Parlamentului cererea de ridicare a imunităţii. 

"Noi l-am suspendat pe colegul nostru din toate funcţiile şi o să lăsăm DNA să-şi facă treaba. Înţeleg de la apropiaţi de-ai lui că doreşte să-şi dovedească nevinovăţia şi este de acord cu măsurile luate", a declarat Virgil Guran, vicepreşedinte PNL. "Vom vota pentru ridicarea imunităţii, parlamentul nu e pentru a avea imunitate pentru fapte penale. S-a încheiat acea epocă", a spus Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Până atunci, medicul Nelu Tătaru îşi continuă activitatea la spital. Azi dimineaţă a venit să-şi viziteze pacienţii, dar s-a ferit să dea ochii cu presa. Bolnavii îi ţin partea.

  • "Am fost operată la dumnealui. Datorită lui trăiesc. Nimic nu i-am dat", spune o pacientă. 
  • "A vrut cineva să-i strice imaginea politică", adaugă alta. 
  • "Am fost operată şi este medic foarte bun. E cel mai bun medic din spital", mărturiseşte altă pacientă.

Cardiologul Ştefan Busnatu, în apărarea lui Nelu Tătaru

În apărarea lui Nelu Tătaru a sărit şi cardiologul Ştefan Busnatu, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Într-o amplă postare pe Facebook, doctorul susține că dosarul este un atac la adresa medicilor din România şi spune că i se pare revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecați, ajunge să fie tratat drept o infracțiune".

"Nu există cadouri pentru a mă trata mai bine. Aceste terminologie de cadouri pentru a mă trata mai bine, nu există. Există un tratament de calitate. Românul e român. Noi trebuie să restructurăm sistemul. Să-i aşezăm pe un sistem care să nu permită acest lucruri", a declarat Ştefan Busnatu, prorector UMFCD.

În același dosar, 27 de pacienţi sunt suspecți pentru dare de mită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » SURSE: Dosarul lui Nelu Tătaru de la DNA are 10 volume. Fostul ministru, apărat de pacienţi şi colegi: "Românul e român"