Meniu LIVE
Search
x

Suspect de Covid-19 şi plimbat între spitale, un tânăr din Prahova a murit

Un tânăr de 25 de ani din Prahova a murit cu zile, după ce a fost plimbat între patru spitale. Bărbatul se întorsese de aproape o lună din Germania. Suferea de hernie, dar pentru că avea şi simptome caracteristice coronavirusului, nimeni nu l-a operat.

De Redactia Observator la 04.04.2020, 14:43
Vezi și

Un tânăr de 25 de ani din Prahova a murit cu zile, după ce a fost plimbat între patru spitale. Bărbatul se întorsese de aproape o lună din Germania. Suferea de hernie, dar pentru că avea şi simptome caracteristice coronavirusului, nimeni nu l-a operat.

Acum, conducerea fiecărui spital are câte o scuză. Direcţia de sănătate şi poliţia au început deja anchete. 

"Domne, incompetenţa este foarte mare. M-a terminat. M-a distrus". Sunt cuvintele pline de durere şi de indignare ale unui părinte ce trebuie acum să îşi înmormânteze fiul.

Drama tânărului de 25 de ani a început sâmbăta trecută, când a ajuns pentru prima dată la camera de urgenţă a spitalului din Văleni. Avea dureri de burtă insuportabile.

Tatăl: I-a dat o reţetă cu nişte medicamente pentru alinarea durerilor. Avea o durere abdominală, stânga jos. 

Durerile nu au încetat, iar starea de sănătate a tânărului s-a înrăutăţit.

Tatăl: A dat înapoi telefon la urgenţe. Au venit cu ambulanţa, l-au luat la spitalul din Văleni, la Văleni i-a spus că trebuie să meargă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Pentru că tânărul avea febră, medicii l-au plimbat între spitale. 

Violeta Tănase-Spitalul Judeţean Ploiești: S-a ajuns la conc ca e un pacient revenit din strainatate, febril, care prezenta o condensare pulmonare, deci suspiciune de pneumonie, la acel moment definitia de caz pentu afectiunea covid 19. S-a ajuns la decizia de a fi trimis către secţia de boli infecţioase a acestui spital.

Pe 31 martie, tânărul a fost internat la spitalul CFR Câmpina. Nu a fost operat de hernie, ci i s-au dat doar medicamente. Pe 2 aprile a murit.

Călin Tiu-Managerul Spitalului din Câmpina: Nu cunosc antecedentele acestui traseu, deci am în minte doar povestea acestor două drumuri pe care pacientul le-a făcut dintr-un spital către noi, în momentul acela spital declarat suport covid. 

Tatăl: Cu o săptămână înainte abia avusese cununia civilă. I-am făcut certificatul de căsătorie, iar acum trebuie să îi fac certificatul de deces. 

Testele, care au venit după deces, au arătat că tânărul nu era infectat cu noul coronavirus. 

Bogdan Nica-Director DSP Prahova: Imediat cum am aflat de acest caz am demarat o anchetă împreună cu Direcţia Sanitară de Stat.

Familia îndurerată va continua să îşi caute dreptatea în instanţă, după ce tânărul va fi înmormântat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Suspect de Covid-19 şi plimbat între spitale, un tânăr din Prahova a murit