Antena Meniu Search
x

Suspecţi de exploatarea unor tinere, din Râmnicu-Sărat, ridicaţi de forţele de ordine în dimineaţa zilei de Sf. Ioan

Poliţişti, jandarmi şi procurori au luat cu asalt joi dimineaţa, chiar de Sf. Ioan, mai multe locaţii din Râmnicu-Sărat, în căutarea unor suspecţi de proxenetism.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.01.2021, 14:32

Şapte suspecţi urmează să fie audiaţi în acest dosar, la sediul DIICOT Buzău
Suspecţii au fost luaţi pe sus oamenii legii încă de la primele ore ale dimineţii - DIICOT - Poliţia Română
  • Şapte suspecţi sunt implicaţi în acest caz.
  • Suspecţii vor fi audiaţi la sediul DIICOT Buzău.

Oamenii legii nu au ţinut cont că este sărbătoare şi i-au luat pe sus pe principalii suspecţi din acest dosar, efectuându-se şapte percheziţii în total.

Conform reprezentanţilor DIICOT, au fost vizate persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani.

Suspecţii ar fi format, în perioada 2016-2020, o grupare infracţională care se ocupa cu exploatarea unor tinere pe teritoriul Germaniei şi spălarea banilor astfel obţinuţi.

Suspecţii din dosar, audiaţi la sediul DIICOT Buzău

Sursa amintită precizează că "victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite, în cele mai multe cazuri, de corecții fizice. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora".

Cei şapte suspecţi urmează să fie audiaţi la sediul DIICOT Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Suspecţi de exploatarea unor tinere, din Râmnicu-Sărat, ridicaţi de forţele de ordine în dimineaţa zilei de Sf. Ioan