Antena Meniu Search
x

Suspecți dintr-o grupare interlopă, reținuți pentru că ar fi șantajat mai mulți cântăreți de manele

Una dintre primele grupări interlope apărute după Revoluţie are iar probleme. Peste 100 de poliţişti au făcut percheziţii în acestă dimineaţă în casele clanului Duduianu, după ce mai mulţi membri au fost acuzaţi, pe lângă cămătărie, şi că cereau taxe de protecţie de la mai mulţi manelişti şi îi forţau să le cânte gratis la petreceri. Printre "victimele" clanului s-ar afla nume precum Florin Salam sau Nicolae Guţă şi vărul lor, Ţzancă Uraganu.

de Redactia Observator

la 21.07.2020, 20:55

Vezi și
  • Suspecții sunt acuzați că pretindeau bani de la maneliști după petrecerile la care aceștia cântau.
  • Suspecții mai sunt acuzați de tâlhărie, proxenetism și trafic de droguri.

Mai mulţi membri ai temutului clan Duduianu au fost ridicați în acestă dimineaţă în urma unor percheziţii. Ar fi tâlhărit și șantajat mai mulți maneliști cunoscuţi, precum Florin Simionescu, cunoscut drept Salam, Nicolae Guţă sau lăutarul Tzancă Uraganu, văr cu aceştia. 

Se pare că interlopii se duceau acolo unde cântau aceşti manelişti, dădeau dedicaţii, iar la finalul petrecerii se duceau să ceară banii înapoi, dar pretindeau că le-ar fi dat sume mai mari decât în realitate. Ori le cereau bani drept taxă de protecţie, iar pe unii chiar îi obligau să le cânte la evenimente. 

14 membri ai clanului au fost audiaţi astăzi, iar unii chiar reţinuţi. A lipsit Anaser Duduianu, unul dintre lideri, pentru că e plecat din ţară. Anaser chiar a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care Florin Salam îi face o dedicaţie fiului său: "La mulţi ani Ayan, băiatul lui cumătrul Anaser. Un mesaj de la tăicuţul lui. Te iubesc, Ayan al meu! Și La mulţi ani și două vorbe de la cumătrul Salam".

Potrivit anchetatorilor, operaţiunea pe care o desfăşura clanul Duduianu dura deja de câţiva ani, însă nimeni nu a avut curaj să vorbească despre asta. 

De asemenea, în acelaşi dosar ei ar mai fi acuzaţi şi de cămătărie. 

Ciprian Romănescu, purtător de cuvânt DGPMB: Peste 100 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu poliţişti ai Inspectoratului General al Poliției Române, au desfăşurat un număr de 11 percheziţii domiciliare în judeţul Ilfov, în Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti.

Principalele activități ale grupării se bazează pe acte de violență, iar astfel au reuşit să-și câștige un renume de temut. Interlopii sunt cunoscuţi în special în Sectorul 2, în cartiere precum Fundeni sau Pantelimon. 

Pe lângă tâlhărirea şi şantajarea maneliştilor, numele clanului a mai fost pomenit şi în dosare de prostituţie sau trafic de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Suspecți dintr-o grupare interlopă, reținuți pentru că ar fi șantajat mai mulți cântăreți de manele