Antena Meniu Search
x

Video Susţinătorii comunităţii LGBT au participat în număr mare la Cluj Pride. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente

Curcubeie şi vorbe grele. Aşa a arătat Cluj Pride, marşul de susţinere a comunităţii LGBT din ţara noastră. Trei persoane au primit avertisment din partea jandarmilor, după ce au afişat un banner cu mesaje ofensatoare la adresa participanţilor şi minorităţilor sexuale.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 21:11

Vezi și

Într-o atmosferă de carnaval, aşa s-a desfăşurat anul acesta Cluj-Pride, marşul de susţinere a minorităţilor sexuale. Cei peste o mie de participanţi s-au adunat în zona stadionului Cluj Arena, apoi au pornit pe străzile oraşului.

Antonela are 32 de ani şi, înainte de majorat a decis să plece în Italia pentru a face marea schimbarea: să devină femeie.

Antonela: Primul impact pe care l-am avut asupra comunităţii în care am crescut e de senzaţional, de wow, nu am mai văzut aşa ceva, cum? Din bărbat, femeie. Ce s-a întâmplat. E normal, pentru că avem foarte puţină informaţie asupra subiectelor şi nu avem educaţie sexuală în şcoli.

La marş, au participat şi susţinători ai comunităţii LGBT.

Pe acelaşi subiect

''Am venit să susţin egalitatea dintre oameni, să ridicăm un anumit semn de exclamare pentru că suntem toţi oameni şi iubirea este iubire.''

''Eu promovez foarte mult iubirea şi toleranţa şi ar trebui să învăţăm să iubim cu adevărat, indiferent de gen, de sexualitate.''

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente

Participanţii la marş şi-au arătat nemulţumirea faţă de administraţia locală din Cluj, care nu este atât de deschisă la problemele lor.

Andrada Popa, preşedinte PRIDE România: Cuplurile de acelaşi sex sunt o realitate în România, o realitate care nu este protejată de legislaţia actuală.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Trei persoane au primit un avertisment din partea jandarmilor, după ce au afişat un banner cu mesaj ofensator la adresa participanţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Susţinătorii comunităţii LGBT au participat în număr mare la Cluj Pride. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente