Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sute de credincioşi, la pelerinajul Sfântului Spiridon din Bucureşti: "Mă duc la toate moaştele sfinţilor"

Sute de credincioşi au stat la coadă de dimineaţă ca să atingă moaştele Sfântului Spiridon. Catedrala din centrul Capitalei şi-a sărbătorit hramul astăzi, iar curtea bisericii a fost plină. Racla cu rămăşiţele sfinte rămâne spre închinare doar până la ora 22.

de Mădălina Iacob

la 12.12.2021 , 20:14

Credincioasă-reporter: Mă duc la toate moaştele sfinţilor. Sunt vindecătoare, nu sunt simple oase. 

-Pentru ce vă rugaţi? 

Pentru sănătate, pentru copiii noştri, pentru îndreptarea lor. 

Vezi și

Sute de credincioşi s-au adunat de dimineaţa în faţa Catedralei Sfantul Spiridon cel Nou din Capitala. Coada a înconjurat biserica în ziua hramului lăcaşului sfânt. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar. 

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Gabriel Cordoneanu, preot coordonator: Este o ocazie pentru credincioşi de a cere binecuvântarea sfântului şi de a-i cere ajutorul. Fiecare acolo unde consideră. În general, vin în faţa sfântului cu probleme privitoare la sănătate sau diverse aspecte legate de serviciu. 

Sute de credicioşi, în pelerinaj la Sfântul Spiridon

În credinţa populară se spune că Sfântul Spiridon îi apară pe cei care îi cinstesc ziua, trimiţându-le minuni, iar pe cei care îl nesocotesc îi pedepseşte. Tot în această zi, sărăcii se îmbogăţesc, iar bolnavii se vindecă. 

Credincios: Am venit să ne închinăm la moaştele Sf. Spiridon, un sfânt care pentru mine a făcut numai bine, de câte ori m-am rugat, m-a ajutat şi a făcut numai bine. 

Credincioasă: Îl familiarizam cu cele sfinte, să ne ajute Dumnezeu să depăşim obstacolele acestei vieţi. 

Sfântul Spiridon s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Skia din insula Cipru, pe timpul Sfântului Împărat Constantin cel Mare. A murit la vârsta de 78 de ani, fiind îngropat în Biserica Sfinţii Apostoli din Trimitunda. 

Ionuţ Gabriel Cordoneanu, preot coordonator: Sfântul Spiridon este cunoscut pentru trupul său din Corfu îndeosebi, acolo se consideră că este casa lui, o parte din mâna Sa dreaptă a ajuns în mai multe biserici cum este Sfântul Spiridon Nou sau Sfântul Spiridon vechi din Bucureşti. 

Datorită minunilor săvârşite în întreaga lume, Sfântul Spiridon a fost denumit şi "Sfântul călător". Alergând prin toată lumea să îi ajute pe cei care au nevoie de el, îşi toceşte periodic încălţămintea, nişte papuci din mătase. Astfel, preoţii de la catedrala din Corfu îi schimbă anual îmbrăcămintea şi încălţămintea tocită, pe 12 decembrie. Hainele purtate sunt dăruite mănăstirilor ortodoxe din întreaga lume.

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Sute de credincioşi, la pelerinajul Sfântului Spiridon din Bucureşti: "Mă duc la toate moaştele sfinţilor"