Antena Meniu Search
x

Sute de oameni au rămas pe drumuri, în Miercurea Ciuc, după ce un incendiu a distrus 20 de case

Sute de persoane din cartierul Şumuleu, din Miercurea Ciuc, au rămas noaptea trecută fără adăpost, după ce un incendiu devastator a mistuit 20 de case. O parte dintre cei rămaşi pe drumuri şi-au petrecut noaptea la prieteni sau la rude, iar alţii, care n-au avut la cine să apeleze, au fost cazaţi într-o sală de sport din oraş, unde au primit hrană caldă şi apă din partea autorităţilor locale.

de Redactia Observator

la 08.01.2021, 20:05

Vezi și
  • O parte dintre sinistraţi au fost adăpostiţi în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc.
  • Incendiul din Miercurea Ciuc, izbucnit de la o sobă lăsată nesupravegheată.

Incendiul devastator ar fi pornit de la un foc aprins într-o sobă, lăsat nesupravegheat: "A ars casa aia şi când a ars casa a luat foc tot, una lângă alta erau casele şi au luat foc".

Cum casele erau din lemn, flăcările s-au extins cu repeziciune. 20 de locuinţe au ars ca nişte torţe şi s-au făcut scrum, chiar dacă cei 80 de pompieri sosiţi la faţa locului au încercat din răsputeri să stingă focul.

Dudu Ovidiu, ISU Harghita: Ardeau generalizat aproximativ patru case, ulterior, din cauza condiţiilor atmosferice, s-a extins şi cam 20 de case au fost afectate pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. 

Panicaţi, oamenii au ieşit din case, iar animalele au fugit pe străzile din oraş. Cele ce au mai putut fi prinse au fost închise în puţinele grajduri rămase întregi: "Normal, ne-am speriat. S-au speriat copilaşii mai tare ca noi, că ei nu au mai văzut aşa ceva".

Aproape 400 de oameni au rămas pe drumuri. O parte au găsit adăpost la rude sau la prieteni. Cei care nu au avut la cine apela au primit sprijin din partea autorităţilor locale.

Locuitorii din Miercurea Ciuc au sărit să ajute oamenii rămaşi pe drumuri

Korodi Attila, primar Miercurea Ciuc: Am reuşit să primim 230 de persoane, copii, femei, bărbaţi. Au fost transportaţi cu autobuze ale Primăriei şi ale companiei de tranport public. I-am transportat la Sala Sporturilor.

Şi locuitorii din Miercurea Ciuc, dar şi mai multe organizaţii i-au ajutat pe cei rămaşi pe drumuri cu mâncare, provizii şi haine.

Ion Proca, prefect Harghita: E absolut impresionant că cetăţenii au răspuns atât de repede şi atât de bine şi au adus atât de multe lucruri necesare imediat.

Astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Harghita se va întruni pentru a decide în ce fel pot fi ajutaţi cei care au rămas fără locuinţe în urma incendiului devastator.

Material realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de Claudiu Loghin, corespondent Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au rămas pe drumuri, în Miercurea Ciuc, după ce un incendiu a distrus 20 de case