Antena Meniu Search
x

Video Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei din Capitală. Cer schimbarea legislaţiei şi drepturi egale cu companiile de ridesharing

Sute de taximetrişti protestează în acest moment în faţa Parlamentului. Sunt revoltaţi de concurenţa neloială,  pe care le-o fac platformele de transport alternativ. Taximetriştii cer schimbarea legislaţiei şi nu au de gând să se oprească până când guvernanţii nu iau măsuri. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 07.02.2024, 13:33

Vezi și

Vorbim de unul dintre cele mai mari proteste organizae vreodată de taximetrişti. Piaţa Constituţiei din Bucureşti este plină de taximetrişti veniţi din toate colţurile ţării să îşi pună nemulţumirile în faţa parlamentului. Sunt în jur de 800 de taximetrişti în faţa Parlamentului.

Revendicările protestatarilor

Sunt nemulţumiţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac platformele de transport alternativ. Mai exact firmele de taximetrie vor ca platformele de ridesharing să plătească aceleaşi taxe ş impozite.

De asemenea, ei vor ca aceştia să nu mai aplice tarife preferenţiale în funcţie de aglomeraţie sau de condiţiile meteo. Protestatarii vor şi ca numărul de licenţe care sunt emise companiilor de transport alternativ să fie egal cu cel al companiilor de taximetrie. Tot odată, solicită creşterea vechimii autoturismelor taxi de la 10 la 15 ani, deorece operatorii de transport nu îşi permit să mai cumpere alte maşini noi.

Vorbim aşadar despre unul dintre cele mai mari proteste organizate vreodată de taximetrişti. Astăzi, traficul în zona de centru a Capitalei să fie blocat pentru că taximetriştii intentionează să rămână în stradă fără termen precis în cazul în care solicitările nu vor fi ascultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei din Capitală. Cer schimbarea legislaţiei şi drepturi egale cu companiile de ridesharing