Antena Meniu Search
x

Video Taberele de familie, un nou trend printre români. Cum învaţă părinţii se se apropie de cei mici şi să comunice cu propriii copii

În lumea modernă, părinţii petrec tot mai puţin timp de calitate alături de copii. La finalul programului de muncă sunt prea obosiţi să mai comunice cu ei şi astfel să le înţeleagă nevoile. Este motivul pentru care, mai nou, au apărut taberele de vară pentru familii. Sub supravegherea unor specialişti, adulţii învaţă să se apropie de cei mici şi să le câştige încrederea.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 21:32

Vezi și

La poalele Bucegilor, în Moeciu de Sus, copiii dau frâu liber imaginaţiei. Însă nu este o tabără obişnuită. Cei mici vin însoţiţi de părinţi, care se joacă alături de ei. Pentru mulţi este o ocazie rară.

Mamă venită cu un copil: Copiii stau la grădiniţă poate 8 ore sau 10 ore. Stăm despărţiţi ziua şi atunci seara suntem obosiţi, nu mai avem cum şi profităm de aceste tabere.

Activităţile sunt supravegheate de mediatori. Profesori universitari, psihoterapeuți sau psihopedagogi au grijă ca adulţii să interacţioneze în diverse feluri cu copiii, şi astfel să îi înţeleagă mai bine.

Florin Munteanu, lector: Upgradăm calculatoarele, upgradăm toate tehnicile şi nu upgradăm mintea? Trebuie să facem mai întâi un mindbuilding. Noi facem un mindbuilding cu părinţii sugerându-le metode de abordare.

O metodă este ca părinţii să îşi pună toată încrederea în cei mici şi să se lase ghidaţi de ei.

Tabăra este organizată de un centru de educație din București.

Cristina Dinu- Popa, psihoterapeut: Un atelier senzorial pe care l-am făcut, părinte - copil avea părinții legați la ochi, care erau conduși de mână de către copii, printr-o potecă senzorială. Și asta a fost o experiență inedită, pentru o parte dintre participanți, care până atunci nu au lăsat încrederea și conducerea în mâna unor copii.

Mamă: Implică comunicare, imaginaţie, creativitate, punem forţele împreună şi creăm ceva minunat.

Diana Antoci, organizator​: Vin să descopere cum pot să relaționeze mai bine cu propriul copil, cum pot să-l susțină, în traseul lui educațional individualizat și cum pot să-i dezvolte abilitățile, astfel încât să-și dezvolte propria menire.

Tabăra este organizată de un centru de educație din București. La ea iau parte 24 de familii care au copii cu vârste între 3 şi 6 ani. Separat sunt și tabere pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani sau programe pentru copii supradotați.

Activităţile mai includ drumeţii, cursuri de gătit sau ateliere de teatru. Toate au rolul de a conecta cele două generaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Taberele de familie, un nou trend printre români. Cum învaţă părinţii se se apropie de cei mici şi să comunice cu propriii copii