Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânărul care a înjunghiat profesoara de la liceul din Ploieşti plănuia un nou atac

Tânărul care şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică într-un liceu din Ploieşti plănuia să atace şi un fost coleg. Reporterii Observator au obţinut imagini de la capturarea lui, imediat după atacul fulgerător.

de Redactia Observator

la 30.01.2019 , 20:02

Tânărul care şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică într-un liceu din Ploieşti plănuia să atace şi un fost coleg. Reporterii Observator au obţinut imagini de la capturarea lui, imediat după atacul fulgerător.

La ieşirea din curtea Colegiului Spiru Haret, agresorul sparge cu pumnul parbrizul unei maşini, apoi se luptă cu un jandarm care îi luase urma. Este pus rapid la pământ şi încătuşat.

Tânărul de 22 de ani plănuise atacul cu mult timp înainte, cred anchetatorii. Căuta răzbunare pentru că profesoara îl lăsase corigent în urmă cu câţiva ani. Aşa că într-o pauză, s-a strecurat printre elevi, a urcat în cancelarie şi a lovit cu un cuţit. Profesoara a ajuns la spital cu o rană în abdomen.

Vezi și

Un fost coleg era şi el pe lista celor pe care voia să-i rănească. În timpul liceului, suspectul a fost exmatriculat pentru că l-a ameninţat şi pe el cu un cuţit.

Am avut noroc cu doi colegi care m-au ajutat foarte mult. Unul l-a prins de gât şi l-a pus la pământ, iar celălalt i-a rupt lama. Colegul meu a rămas cu lama în mână şi el cu mânerul, povesteşte fostul coleg de clasă, agresat de atacator.

Acum, atacatorul a fost arestat 30 de zile, pentru tentativă de omor.

După atac, măsurile de siguranţă în liceele din Ploieşti au fost sporite. Insuficient însă, după cum o arată şi un experiment făcut de reporterii Observator.

Am încercat să intrăm într-un liceu din Ploieşti la fel cum a făcut-o tânărul care a înjunghiat o profesoară. Acesta avea ascunse în ghiozdan o teslă, un topor, o foarfecă şi asupra lui un cuţit. Vom intra cu ceva mult mai simplu cu câteva banane iar scopul meu este să ajung la directoare fără să ne prindă cineva.

La intrarea elevilor, nu este niciun paznic pe aici, poate să intre oricine! Am intrat foarte uşor şi în şcoală, niciun paznic, niciun profesor de serviciu care să mă întrebe de sănătate. Cautăm biroul directoarei.

Exact cum a intrat individul acela în şcoală, la fel a intrat şi reportterul Observator.      

Acest liceu este păzit de un singur agent, iar accesul se face pe două porţi aflate la distanţă mare una de alta. Directoarea instituţiei spune că solicitările de a primi şi un al doilea paznic i-au fost respinse de superiori, iar elevii au rămas expuşi.

În toată ţara sunt sute de şcoli şi licee fără pază sau cu agenţi insuficienţi chiar dacă Legea Educaţiei obligă autorităţile locale să asigure fondurile pentru siguranţa elevilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Tânărul care a înjunghiat profesoara de la liceul din Ploieşti plănuia un nou atac