Antena Meniu Search
x

Curs valutar

El este tânărul mort în Austria, la cules de căpşuni. Ionuţ a umplut lădiţe până a făcut infarct (Video)

Mii de tineri pleacă peste hotare, cu speranţa de a face bani şi de a scăpa de datorii. Este şi cazul lui Ionuţ Baciu, un tânăr de 36 de ani, din Bacău. Ionuţ a plecat să facă bani, spune mama lui. Să scape familia de datorii. 

de Redactia Observator

la 08.06.2018 , 15:58

Mii de tineri pleacă peste hotare, cu speranţa de a face bani şi de a scăpa de datorii. Este şi cazul lui Ionuţ Baciu, un tânăr de 36 de ani, din Bacău.

Ionuţ a plecat să facă bani, spune mama lui. Să scape familia de datorii. 

"A plecat miercuri, săptămâna trecută, la cules de căpşuni. Vineri dimineaţa a mers la treabă, mi-a spus că a cules 15 lădiţe cu căpşune. După care i s-a făcut rău şi a murit. M-au sunat sâmbătă să-mi spună că a murit. Nu mi-a spus nimeni nimic de ce. M-au sunat băieţii care erau cu el, că Ionuţ o murit. L-au dus la spital, l-au băgat în perfizii, că i-a stat inima şi a murit. Era sănătos, n-a avut probleme cu sănătatea niciodată. Sâmbătă am făcut parastas pentru frate-său, seara a murit el. Deşi s-a întâmplat, n-am putut să-mi imaginez lucrul ăsta. În străinătate a plecat să facă şi el bani, să scăpăm de datorii", povesteşte cu lacrimi în ochi femeia. 

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Ionuţ Baciu a muncit o zi, după care a făcut infarct şi a murit

Ionuţ a apucat o zi să muncească, iar în ziua respectivă a muncit cum a putut el mai bine. 15 lădiţe spune mama lui Ionuţ că adunase şi credea că ar fi putut să adune mai mult. Femeia nu mai vrea acum decât să-şi vadă băiatul acasă, să-l îngroape creştineşte.

"Dorinţa mea cea mai mare este să-l văd acasă. Să-l duc la cimitir, să pot să mă duc să-i aprind o lumânare. Asta-i dorinţa mea cea mai mare", spune femeia.     

"Aşa m-a strâns în braţe, parcă ştia că nu se mai întoarce"

Mama lui Ionuţ e distrusă de vestea morţii copilului ei. Îndurerată, femeia pune cap la cap tot felul de informaţii care acum îi fac sens. I s-a părut că băiatul ei a strâns-o prea tare în braţe când a plecat, semn care prevestea o nenorocire, în opinia ei. Femeia blesteamă acum banii, pe care a plecat copilul ei să-i câştige, cu preţul vieţii.

"Ionuţ a fost băiat cuminte, amândoi au fost cuminţi. Aşa m-o strâns în braţe când a plecat, parcă a ştiut că nu se mai întoarce. S-a dus acolo pentru bani, mama lor de bani", spune cu amărăciune Mândru Lilioara, mama lui Baciu Ionuţ.

Bătrâna de 76 de ani a cerut ajutorul vecinilor pentru a strânge bani pentru aducerea acasă a lui Ionuţ. Mobilizarea a fost incredibilă, toată lumea dorind să participe, cu mic cu mare, cu cât au putut.

Satul Pârâul Boghii a devenit o singură familie, unită cu un singur scop, strângerea de bani pentru repatrierea lui Baciu Ionuț.

Cristi, fratele lui Ionuț a murit exact acum un an, după ce a căzut, s-a lovit la cap, apoi a murit. Femeia a fost sunată din Austria că a murit Ionuţ exact în ziua parastasului pentru fratele său. 

Corpul lui Ionuț se afla acum la morga spitalului din Viena, iar vecinii au strâns aproximativ 1200 euro din totalul de 3000 euro cât ar trebui pentru repatrierea lui Ionuț. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » El este tânărul mort în Austria, la cules de căpşuni. Ionuţ a umplut lădiţe până a făcut infarct (Video)