Antena Meniu Search
x

Tânără bătută la metrou, în centrul Capitalei. Agresorul e încă liber. Mărturisirile şocante ale victimei: 'Mi-a tras un pumn. Am căzut jos'

Un bărbat care a agresat şi jefuit o tânără în centrul Capitalei este încă liber, după mai bine de două luni de căutări. În luna martie, individul a lovit-o pe fată în pasajul unei staţii de metrou şi apoi i-a furat telefonul mobil. Poliţiştii l-au identificat şi au aflat că este recidivist.

Vezi și

Un bărbat care a agresat şi jefuit o tânără în centrul Capitalei este încă liber, după mai bine de două luni de căutări. În luna martie, individul a lovit-o pe fată în pasajul unei staţii de metrou şi apoi i-a furat telefonul mobil. Poliţiştii l-au identificat şi au aflat că este recidivist. Acum trei ani, fusese condamnat tot pentru furt.

12 martie, ora şase şi jumătate dimineaţa. Alina se îndreaptă spre staţia de metrou Piaţa Unirii, ca să meargă la serviciu. În pasaj, este acostată în mod repetat de un bărbat, aflat la câţiva metri în faţa ei. 

ALINA, victimă:

El a coborât înaintea mea, eu am coborât după el, am mers vreo 300-400 de metri până a încetinit, a văzut că mă apropii şi m-a pus la perete.

După ce o loveşte, bărbatul îi fură telefonul mobil. Speriată, Alina ţipă după ajutor, iar individul o bruschează din nou.

ALINA, victimă:

Mi-a pus mâna la gură, mi-a zis că mă omoară dacă mai ţip şi mi-a tras un pumn. Am căzut jos.

Niciun trecător nu se mai afla în acel moment în zonă ca să audă strigătele Alinei. Când şi-a revenit, tânăra a ieşit din pasaj, plină de sânge, şi a sunat la 112. A ajuns la spital, iar, de acolo, a mers direct la poliţie.

ALINA, victimă:

La o simplă căutare pe Google am văzut că este inculpat în alte trei dosare şi că în 2015 a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru furt calificat, deci recidivist.

Poliţiştii l-au identificat pe agresor a doua zi după ce Alina a depus plângerea. Însă, nu au reuşit să-l prindă. 

ALINA, victimă:

M-au rugat insistent să nu pun pe net, să nu fac ştire din asta şi că dacă fac lucrul ăsta, o să pericliteze ancheta şi poate el se sperie şi n-o să-l mai găsească.

"Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 sunt efectuate activităţi procedurale în vederea depistării celui în cauză, având în vedere că nu se află pe teritoriul României.", transmite Poliţia Capitalei. 

După două luni şi jumătate de căutări eşuate, Alina a postat fotografia bărbatului pe Internet, în speranţa că cineva îl va recunoaşte. Aşa a aflat că, între timp, bărbatul ar mai fi agresat şi o altă fată, după aceeaşi metodă.

ALINA, victimă:

Ea spunea că, în proporţie de 90%, e acelaşi individ. Dacă văd un individ în faţa mea şi mi se pare dubios, încetinesc, scot telefonul, mă fac că vorbesc la telefon...

Individul şi-ar fi ales cu atenţie locul în care să atace. Ştia, cel mai probabil, că, în pasaj, nu este filmat.

Camerele de supraveghere sunt montate doar la intrarea în staţiile de metrou. Practic, dacă dincolo de aceste uşi o persoană este agresată nu va exista nicio imagine surprinsă de camere care să poată fi folosită drept probă în dosar.

Aproape jumătate dintre femeile din Capitală nu se simt niciodată în siguranţă pe stradă. Iar 84% dintre bucureştence se tem să circule singure pe timp de noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tânără bătută la metrou, în centrul Capitalei. Agresorul e încă liber. Mărturisirile şocante ale victimei: 'Mi-a tras un pumn. Am căzut jos'