Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânăra lovită brutal şi jefuită în scara de bloc din Alba, diagnosticată cu amnezie retrogradă

Un atac de o brutalitate extremă a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un bloc din Alba Iulia. O studentă de 20 de ani a fost lovită cu pumnul, pusă la pământ şi jefuită în timp ce aştepta liftul.

de Redactia Observator

la 20.11.2018 , 19:38

Un atac de o brutalitate extremă a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un bloc din Alba Iulia. O studentă de 20 de ani a fost lovită cu pumnul, pusă la pământ şi jefuită în timp ce aştepta liftul.

Pe imaginile atacului brutal dintr-o scară de bloc din Alba Iulia, la ora 17:43, o familie cu mai multe bagaje intră în lift. Pentru că nu mai avea loc, tânăra de 20 de ani aşteaptă ca ascensorul să coboare din nou. În spatele ei, agresorul se preface că îşi leagă şireturile, apoi se opreşte chiar în spatele victimei şi o loveşte cu pumnul în faţă. Fata se prăbuşeşte inconştientă. În mai puţin de un minut, individul îi fură portofelul şi telefonul mobil, apoi iese în fugă din scară. 

Confuză, tânăra s-a ridicat singură, dar nu a conştientizat ce s-a întâmplat. Părinţii ei au dus-o la spital, iar medicii au anunţat poliţia. În scurt timp, atacatorul a fost prins. 

Vezi și

Tânăra lovită are şi acum pierderi de memorie. 

Dan Crainic, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia: Pacienta a fost adusă în serviciul de urgenţe cu episoade de amnezie retrogradă. Nu a acuzat un traumatism pentru că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat.

Ioana, prietena tinerei atacate: Ea nu ştie ce s-a întâmplat nici în ziua aia, doar ce i-am spus noi. Când îi spunem noi: Denisa, ai făcut aia? Ea îşi aminteşte, spune: Da, am făcut.

Medicii specialişti spun că amnezia este efectul unui anevrism cerebral. Ar fi putut fi provocată ori de lovitura bărbatului, ori de impactul cu cimentul. Acum, tânăra lovită e în stare stabilă, iar medicii spun că va începe, treptat, să îşi recupereze memoria. Atacatorul a negat iniţial totul, dar a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor. 

Agresorul are 33 de ani şi este recidivist. A fost eliberat din închisoare în urmă cu două luni, după ce în trecut a încercat să violeze o taximetristă în Cugir. Este cunoscut pentru mai multe tâlhării, comise atât în România, cât şi în Grecia. 

Un instructor care a creat un curs de autoapărare special destinat femeilor ne spune ce e de făcut în faţa unui agresor. 

ADRIAN MATEI, instructor autoapărare: Un tâlhar foloseşte forţa, se impune, obţine ce doreşte. Trebuie să găseşti resurse... Întotdeauna să fie cooperante, să poată să evalueze clar situaţia respecitvă, pe unde pot găsi o cale de scăpare, dacă le poate sări cineva în ajutor, dar, mai mult decât atât, să se ajute singure. 

Într-un loc public, ţipaţi! Într-un loc izolat, speculaţi un moment de neatenţie şi fugiţi, iar când aţi ajuns într-un loc sigur, sunaţi la 112. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Tânăra lovită brutal şi jefuită în scara de bloc din Alba, diagnosticată cu amnezie retrogradă