Antena Meniu Search
x

Video Tânărul care a dat spargerea la capela din Cotroceni s-ar fi apucat de furat din biserici pentru că nu avea loc de muncă. Unde au fost găsite moaştele după le-a aruncat din raclă

Spargeri în serie la bisericile din Capitală. Un tânăr de 25 de ani a furat bani şi mai multe obiecte de cult, din metale preţioase, în ultimele săptămâni. A luat inclusiv cutia în care erau moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate în Capela Sfânta Elisabeta, din Cotroceni. Preoţii au găsit însă osemintele sfinte, aruncate într-un colţ al lăcaşului de cult.  Hoţul a fost prins şi este reţinut.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 11.05.2023, 19:34

Vezi și

Tânărul a spart cel puţin trei biserici, cam în aceeaşi zonă. Ultima lovitură a dat-o la capela din incinta facultăţii de psihologie a universităţii Bucureşti. Hotul a intrat noaptea, undeva ora 3, a forțat ușa. A furat tot ce i s a părut valoros, inclusiv cutia în care se aflau moastele. "În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locaşuri de cult sustrăgându-se o serie de bunuri", a declarat Ştefan Zară, Arhiepiscopia Bucureştilor.

Tânărul ar fi furat din biserici pentru că nu ar mai fi avut un loc de muncă

Ar fi intrat pe uşa din altar şi ar fi plecat doar cu obiecte valoroase - trusa de împărtăşanie şi linguriţe printre altele - dar şi cu banii din cutia milei. Moaştele le-a aruncat iar preoţii au crezut că le-au pierdut pentru totdeauna. "Am intrat la jumătate de oră după ce s-a întâmplat, pe la dimineaţa. Am sesizat că din Sfântul Altar au fost sustrase câteva lucruri printre care si Sfintele Moaşte. Ni s-a spus ca a aruncat Sfintele Moaste in biserica si le am gasit in altar", a declarat Ştefan Tigău, preot.

Suspectul căuta mai ales obiecte din aur sau argint, de mici dimensiuni, care pot fi ascunse uşor dar au valoare mare. Bunurile furate fac parte din patrimoniul cultural naţional, spun anchetatorii. Poliţia a făcut astăzi percheziţii în Ilfov, acolo unde tânărul locuia cu chirie, dar şi în Călăraşi, la domiciliul din buletin. "În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârşirea infracţiunilor", a declarat Crin Eşeanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei. Potrivit unor surse judiciare, ar fi furat din biserici pentru că nu ar mai fi avut un loc de muncă. Acum, tânărul este cercetat pentru furt calificat şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânărul care a dat spargerea la capela din Cotroceni s-ar fi apucat de furat din biserici pentru că nu avea loc de muncă. Unde au fost găsite moaştele după le-a aruncat din raclă