Antena Meniu Search
x

Ţara care îşi schimbă weekend-ul pentru a se alinia Occidentului. Cum va arăta de acum săptămâna de muncă

Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să-şi stabilească weekendul sâmbăta şi duminica - în prezent weekend este vinerea şi sâmbăta - şi să introducă o săptămână de muncă de patru zile şi jumătate, potrivit agenţiei oficiale WAM, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 15:16

Ţara care îşi schimbă weekend-ul pentru a se alinia Occidentului. Cum va arăta de acum săptămâna de muncă
- Profimedia

În afară de sâmbăta şi duminica din weekend, locuitorii din Emiratele Arabe Unite urmează să aibă o jumătate de zi suplimentară de odihnă, vinerea după-amiaza, în ziua marii rugăcuni săptămânale în ţările musulmane.”Emiratele Arebe Unite sunt prima ţară din lume care introduc o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile”, care se află în vigoare în alte părţi, potrivit WAM.

În majoritatea ţărilor arabe, weekend este vineri şi sâmbătă

Federaţia din care fac parte şapte emirate urmează să devină singura ţară de la Golful Persic care are weekend-ul sâmbăta şi duminica, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din afara lumii arabe.

”Acest weekend prelungit face parte din eforturile Guvernului Emiratelor de a îmbunătăţi echilibrul între muncă şi viaţa personală (...) şi de a creşte performaţa în privinţa competitivităţii economice” a ţării, potrivit agenţiei. Această ”săptămână naţională de muncă” urmează să fie obligatorie în sectorul public începând din ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ţara care îşi schimbă weekend-ul pentru a se alinia Occidentului. Cum va arăta de acum săptămâna de muncă