Antena Meniu Search
x

Video Târgul de carte Gaudeamus revine după doi ani de pauză. Cât timp acordă românii cititului

După doi ani de pauză, astăzi se deschide în Bucureşti ediţia a 29-a a târgului de carte Gaudeamus. La evenimentul organizat la Romexpo până la sfârşitul acestei săptămâni, vor fi prezenţi peste 200 de participanţi şi vor putea fi vizitate standuri amenajate pe o suprafaţă de aproape opt mii de metri pătraţi. Editurile au pregătit mai multe lansări de carte şi oferte pentru cei care iubesc lectura. Apropo, statistica în acest domeniu nu este tocmai plăcută. Peste 90% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Asta înseamnă că nu citesc nici măcar 5 minute pe zi, iar ţara noastră este pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte interesul pentru lectură. Chiar şi aşa, organizatorii târgului de carte Gaudeamus se aşteaptă ca evenimentul să fie unul de succes.  

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 14:27

Vezi și

Prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici şi Michel Houellebecq, dar şi ale unor cărţi pentru copii, albume sau reviste, evenimente diverse - de la lansări de carte la recitaluri, concursuri sau festivităţi de premiere - se regăsesc în programul celei de-a 29-a ediţii a Târgului de carte "Gaudeamus", reluat după doi ani de pauză.

Inaugurarea oficială a ediţiei, care se va desfăşura, începând de miercuri şi până duminică, în Pavilionul B2 al Complexului expoziţional Romexpo, va avea loc miercuri, de la ora 12,00.Anul acesta, poeta Ana Blandiana este preşedintele de onoare al târgului.

Ce surprize au pregătit organizatorii?

La Gaudeamus, aproape 7.900 mp de standuri şi spaţii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expoziţional din ţară, circa 200 de participanţi urmând a oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative, notează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Printre cei 200 de participanţi, care au anunţat peste 600 de evenimente. Astfel, pentru prima dată, în incinta târgului vor fi amenajate, împreună cu partenerii acestei ediţii - Opera Comică pentru Copii şi Asociaţia Versus -, două spaţii dedicate activităţilor interactive pentru cei mai tineri vizitatori.

Proiectele conexe care se vor desfăşura în cadrul acestei ediţii a târgului reunesc tradiţia şi iniţiative în premieră.Concursul Naţional de Lectură 'Mircea Nedelciu', adresat liceenilor, care va reuni concurenţi din întreaga ţară, se va desfăşura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format video; tema concursului este "Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naştere";

"Invitaţi de nota 10: Olimpicii României" este proiectul prin intermediul căruia Radio România şi partenerii săi recompensează şi promovează elevii care obţin rezultate excepţionale la olimpiade internaţionale la diferite discipline. "Pick up a Secret Story" este un nou proiect, iniţiat cu acest prilej şi derulat în colaborare cu fundaţia Hospice Casa Speranţei (cea mai mare organizaţie specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanţilor şi al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii curente a fundaţiei, donând sau achiziţionând pachete de cărţi al căror conţinut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Târgul de carte Gaudeamus revine după doi ani de pauză. Cât timp acordă românii cititului