Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video TAROM a oprit cursele spre trei destinaţii din Orientul Mijlociu

Zboruri anulate de frica războiului. TAROM a oprit cursele spre ţările din Orientul Mijlociu, unde mocneşte un conflict armat de proporţii, iar agenţiile de turism au anulat vacanţele în zonele de risc. Următoarele zboruri sunt programate începând de luna viitoare. 

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 21:44

Tarom a suspendat zborurile spre Tel Aviv, Amman şi Beirut până lunea viitoare. Pasagerii care au bilete spre acele destinaţii vor fi reprogramaţi fără costuri suplimentare. 

Peste 100.000 de români vizitează Israelul anual pentru turism religios sau atraşi de plajele spectaculoase. Spectrul războiului din zonă i-a îndepărtat, însă, de Ţara Sfântă. 

"Turiștii nu au mai rezervat pachete dinamice spre Orientul Mijlociu încă din octombrie de anul trecut. Este o zonă de conflict și preferă să meargă pe individual. Pachetele dinamice au fost scoase, dacă vrea cineva să achizitioneze cazare pe individual, atunci da", spune Cristina Nae, director agenție de turism.

Vezi și

Unii turişti riscă şi aleg să călătorească în Orientul Mijlociu, în ciuda avertizărilor

Pe acelaşi subiect

Turiştii care au riscat şi au plecat pe cont propriu în vacanţă în Orientul Mijlociu au avut probleme cu zborurile.

"Nu doar cursele către Tel Aviv au avut probleme, toate companiile au avut aceste mici incidente. Iordania nu a fost afectată încă se mai fac circuitele pe această zonă, iar ca destinație turistică pe Egipt încă se operează", spune Andreea Ghica, agent de turism.

Şi acum sunt plecate mai multe grupuri de turişti în Iordania, în staţiunile de la Marea Roşie. Directorul unei agenţii de turism nu a anulat rezervările.

"O săptămână o să stea aici și o să plece luni. Mai am un grup care vine in 21 august, când vin 69 persoane. Se aud probleme cum se aude în toată lumea cu vecinii", spune Alex Sweis, director operator de turism.

Războiul din Gaza a scufundat turismul Israelului într-o criză din care se zbate să iasă. Industria ospitalităţii a adus economiei aproape şase miliarde de dolari anul trecut, iar Liban a câştigat peste cinci miliarde.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » TAROM a oprit cursele spre trei destinaţii din Orientul Mijlociu