Antena Meniu Search
x

Tată pus să liciteze pentru medicamentul pe care voia să-l cumpere pentru copilul său, la o famacie din Târgu Jiu

Caz revoltător într-o farmacie din Târgu Jiu! Un tată a fost pus în situaţia de a licita pentru medicamentul pe care voia să-l cumpere pentru copilul lui bolnav

Vezi și

Caz revoltător într-o farmacie din Târgu Jiu! Un tată a fost pus în situaţia de a licita pentru medicamentul pe care voia să-l cumpere pentru copilul lui bolnav. La sfârşitul zilei, produsul ajungea la persoana care oferea cel mai bun preţ.

"Medicamentul este la licitaţie, cine licitează mai mult îl ia", ar fi fost răspunsul şocant primit de tatăl din Târgu Jiu. Omul avea nevoie de medicament pentru copilul lui de doi ani. 

Ajungi să licitezi pentru un medicament de 33 de lei. Şi nu licitezi medicamentul, licitezi viaţa şi sănătatea copilului tău, spune bărbatul.

Disperat, tatăl şi-a luat copilul şi au mers la Urgenţe. Apoi a povestit pe Facebook ce i s-a întâmplat.  A doua zi, la alți pacienți au primit acelaşi răspuns.

Valentin Nănescu, Colegiul Farmaciştilor:   

Este o practică ilegală. Farmacista este obligată să elibereze acel medicament solicitat, dacă îl are pe stoc.

Gheorghe Surlea, director economic CASS Gorj:

E prima dată când aud lucrul acesta şi nu-mi dau seama ce a vrut să spună. Poate s-a referit ca farmacia să-l achiziţioneze de undeva la licitaţie. 

Alexandru David, patronul farmaciei:   

Este o neînţelegere. Produsul a fost dat la o licitaţie. Noi am participat, ca firmă, la o licitaţie la DGASPC Gorj. Respectivii au cumpărat de la noi acest produs. 

Varianta este infirmată de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Gorj.

Laurențiu Diaconescu, director DGASPC Gorj:

La momentul actual, nu a fost achiziţionat niciun flacon. Achiziţia se face doar prin comandă, conform contractului. 

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au anunţat că vor face verificări. Medicamentul, care se dă şi compensat, îi ajută pe copiii care au viroze să respire. Nu are înlocuitor şi se găseşte cu greu în farmaciile de la noi pentru că este dat la export.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Tată pus să liciteze pentru medicamentul pe care voia să-l cumpere pentru copilul său, la o famacie din Târgu Jiu