Antena Meniu Search
x

Video Tatăl Raisei, fetiţa ucisă de poliţist pe trecere, mărturisiri emoţionate despre fratele mai mic al copilei. "L-am dus la cimitir"

Apar noi date în ancheta accidentului în care o copilă de 11 ani a fost ucisă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni cu mașina de un polițist. Impactul a aruncat-o pe Raisa la aproape 50 de metri de zebră. Anchetatorii au reușit să stabilească viteza pe care o avea mașina de poliție, dar și cât de ușor ar fi putut să evite agentul întreaga tragedie.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.05.2022, 07:19

Vezi și

Polițistul avea o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea admisă în zona respectivă. Conducea cu 88 de kilometri pe oră pe trecerea de pietoni. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Folosind o astfel de cameră de supraveghere, anchetatorii au reușit să estimeze viteza pe care o avea autospeciala de poliție. Practic, mașina în care se afla agentul a parcurs mai bine de 50 de metri în doar două secunde.

Iulian Barbu, tatăl Raisei: Având în vedere că până în trecerea de pietoni trebuie să ai până în 30 km/h, eu zic că e o viteză extraordinar de mare...

Fratele mai mic al Raisei, în program de terapie

Pe acelaşi subiect

Cu atât mai mare cu cât trecerea de pietoni era presemnalizată, iar agentul, cum era poliţist de proximitate, ar fi trebuit să cunoască zona. Iar raportul anchetatorilor arată că tragedia putea fi evitată, dacă maşina n-ar fi gonit pe şosea. 

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Dacă ar fi circulat cu 69 de kilometri la oră, deci asta înseamnă dublu și peste viteza legală tot ar fi avut posibilitatea să evite accidentul, asta spune expertul.

Raportul a mai arătat că mașina poliției nu avea probleme, ceea ce exclude scenariul unei erori tehnice. 

Lucian Bode, Ministrul de Interne: În urmă cu câteva zile am discutat cu tatăl fetei și vă spun... Personal am transmis atât familiei cât și Poliției Capitalei, ori de câte ori am fost solicitat, tot ceea ce a depins de mine ca ministru al Afacerilor Interne.

Iulian Barbu, tatăl Raisei: În momentul în care l-au scos de sub control judiciar l-am sunat... Acum două-trei zile i-am trimis mesaj și i-am spus că sunt foarte supărat...

Familia Raisei așteaptă, acum, rezultatele finale ale anchetei. Fratele mai mic al fetiței a intrat deja într-un program de terapie.

Iulian Barbu, tatăl Raisei: L-am dus la cimitir, așa ne-au spus toți psihologii...S-a acomodat că nu o să mai vină niciodată și că nu o să mai fie, dar întreabă mereu de ea... ne întreabă mereu când se va întâlni cu ea...

Raisa a murit pe 13 ianuarie, atunci când se întorcea de la școală cu cea mai bună prietenă. Impactul a fost atât de puternic încât a fost aruncată la aproape 50 de metri de trecerea de pietoni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tatăl Raisei, fetiţa ucisă de poliţist pe trecere, mărturisiri emoţionate despre fratele mai mic al copilei. "L-am dus la cimitir"