Antena Meniu Search
x

Video Taximetrist la un pas să lovească o fetiță pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe. Tragedie evitată în ultimul moment

O fetiță cu un ghiozdan în spate a fost la un pas de a fi lovită pe o trecere de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe, după ce un taximetrist nu i-a acordat prioritate. Ulterior, polițiștii au anunțat că șoferul a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice.

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 22:41

Vezi și

In imaginile postate pe Facebook se vede clar că fetița se asigură înainte de a păși pe trecerea de pietoni și că mașina care vine pe prima bandă o observă și îi acordă prioritate. După primii pași făcuți pe trecere, prin fața fetiței trece în viteză un taximetrist care nu i-a acordat prioritate.

”În urma apariției în spațiul public, a unor imagini care surprind un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea drumului pe o trecere de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări, urmând ca, la finalizarea acestora, să dispună măsurile legale care se impun”, a anunțat IPJ Covasna.

Taximetristul a fost prins beat la volan

Totodată polițiștii informează că șoferul în cauză a fost a fost identificat și oprit în trafic, pe 9 februarie, în municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195 /2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1305 de lei și s-a dispus sancțiunea complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

”Sperăm, pentru siguranța acestuia și a celorlalți participanți la trafic, ca cele 90 de zile să constituie și o perioadă de reflecție asupra riscurilor, consecințelor și responsabilităților ce incumbă tuturor participanților la traficul rutier. Asigurăm din nou cetățenii că polițiștii sunt prezenți în trafic și vor lua toate măsurile pe care le au la dispoziție pentru impunerea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, mai transmite IPJ Covasna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Taximetrist la un pas să lovească o fetiță pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe. Tragedie evitată în ultimul moment