Antena Meniu Search
x

Taximetriștii din București, vizați de o razie a poliției, soldată cu zeci de amenzi

Taximetriștii din București au fost vizați în cursul nopții de o razie a Poliției Capitalei. Au fost date zeci de amenzi șoferilor de taxi care nu erau în regulă.

Vezi și

Taximetriștii din București au fost vizați în cursul nopții de o razie a Poliției Capitalei. Au fost date zeci de amenzi șoferilor de taxi care nu erau în regulă.

Potrivit polițiștilor de la Brigada Rutieră a Capitalei, operațiunea  a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie. 

Au fost verificate astfel peste 110 de taxiuri, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 51 de amenzi, în valoare de 13.650 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie. 

3 amenzi au fost aplicate unor şoferi care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă. Polițiștii au identificat alți doi şoferi care foloseau un dispozitiv contrafăcut pentru a mări prețul transportului.

10 taximetriști au fost sancționat pentru că nu au avut afişat la interior lista de tarife/ecusonul, iar alți 12 nu aveau asupra lor documente.

Un șofer de 31 de ani care nu avea autorizaţie taxi a fost amendat cu 1000 de lei, iar un altul, de 46 de ani, care majora ilegal prețul cu un dispozitiv contrafăcut a fost sancționat cu 2500 de lei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Taximetriștii din București, vizați de o razie a poliției, soldată cu zeci de amenzi