Antena Meniu Search
x

Taximetristul din Botoşani care i-a returnat unui client sacoşa de rafie cu 40.000 de euro: "Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult"

Un taximetrist din Botoşani a dat un exemplu de omenie din ce în ce mai rar întâlnit în ziua de azi. Constantin Ionescu are 63 de ani şi e taximetrist de peste 20 de ani. În toată această perioadă a încercat să fie cât mai corect, atât cu clienţii, cât şi cu colegii de breaslă.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 15:34

Taximetristul din Botoşani care i-a returnat unui client sacoşa de rafie cu 40.000 de euro: "Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult"
- botosaneanul.ro

Potrivit publicaţiei Botoşăneanul, în luna iulie taximetristul a luat un client în vârstă de 80 de ani care a urcat în maşină cu o sacoşă de rafie. Când a coborât, bătrânul şi-au uitat însă sacoşa în maşină. "L-am dus, a coborât, a plătit. Dar el când a urcat a avut o sacoșă de rafie, a pus-o între picioare, sub scaun era. Mi-a plătit, eu am plecat și când mă apropiam de stația din Bucovina, am văzut. Chiar atunci am avut un client și l-am dus înapoi spre Bazar. Am dus clientul și m-am dus din nou să-l caut pe bătrân, am zis că mă poate mă așteaptă. Imediat a fost. Nu era. M-am întors în stația din care l-am luat", a declarat Constantin Ionescu pentru sursa citată.

Taximetristul a pus sacoşa în portbagaj şi a mai făcut două curse prin aceeaşi zonă sperând că îl va revedea pe bătrân pentru a-i înapoia sacoşa. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Constantin Ionescu a sunat la dispeceratul firmei de taxi pentru a anunţa. "Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție. Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate", a mai spus Constantin Ionescu.

Cei doi s-au întâlnit şi, în prezenţa a doi colegi taximetrişti, Constantin Ionescu i-a înapoiat banii bătrânului. Acesta i-a mulţumit cu lacrimi în ochi. Taximetristul spune că nu s-a gândit niciodată să ia banii. "Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg și eu la Biserică, și soția merge, suntem totuși... nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult", a mai spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Taximetristul din Botoşani care i-a returnat unui client sacoşa de rafie cu 40.000 de euro: "Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult"