Antena Meniu Search
x

Ţeapa de zeci de mii de euro a unor falși constructori. Noua escrocherie şi-a atras victimele pe Internet

O nouă escrocherie pusă la cale pe internet a făcut mai multe victime în Capitală. Peste 300 de mii de lei au reuşit să obţină trei suspecţi din Galaţi după ce s-au dat constructori de hale metalice.

Vezi și

O nouă escrocherie pusă la cale pe internet a făcut mai multe victime în Capitală. Peste 300 de mii de lei au reuşit să obţină trei suspecţi din Galaţi după ce s-au dat constructori de hale metalice.

În spatele unor anunţuri care promiteau construcţii metalice mult mai ieftine decât preţul pieţei, doi bărbaţi şi o femeie dintr-un sat din Galaţi dădeau ţepe pe bandă rulantă. Luau banii de avans şi dispăreau. În această dimineaţă, poliţiştii din Ilfov i-auridicat pe suspecţi.

Anchetatorii spun că acest bărbat, pe care l-au găsit într-un imobil din Popeşti Leordeni, era liderul grupării. Era însoţit şi de muncitorii pe care îi implicase în afacerea ilegală.

La perchezitii, politistii au ridicat mai multe autoturisme dar si o duba cu care suspectii ii duceau pe muncitori in zonele in care pretindeau ca vor construi respectivele hale metalice

Printre păgubiţi este şi o asociaţie pentru persoanele cu dizabilităţi. Tinerii au plătit pentru o hală în care visau să poată face un centru medical.

Am stabilit la 25.000 Euro preţul final plus ce mai plăteam noi diferite lucrări. Nu s-a văzut mare lucru, doar nişte fiare aşezate pe poziţie. Ne-au motivat că au foarte multe lucrări şi de-asta nici nu au bani de investiţii. Dispăreau muncitorii multe zile la rând, explică un păgubit.

Suspecţii aveau un portofoliu stufos, în care se lăudau cu zeci de construcţii finalizate. 

CIPRIAN ROMANESCU - purtator de cuvant IPJ Ilfov:

Constructiile nu mai erau realizate sau erau realizate in proportie de 10 la suta, nu respectau nicio norma legala in domeniul constructiilor. Prejudiciul in cauza este de 300 mii lei.

Anchetatorii cred că pagubele sunt de sute de mii de euro, dar mulţi dintre păgubiţi nu şi-au dat încă seama că au fost înşelaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ţeapa de zeci de mii de euro a unor falși constructori. Noua escrocherie şi-a atras victimele pe Internet