Antena Meniu Search
x

Telefonul tău ar putea fi ASCULTAT! Iată cum poţi afla dacă eşti SPIONAT

Din ce în ce mai multe persoane se întreabă dacă nu cumva telefonul le este ascultat de către diferite organizaţii sau persoane. Cu ajutorul unei aplicaţii pot afla imediat

Din ce în ce mai multe persoane se întreabă dacă nu cumva telefonul le este ascultat de către diferite organizaţii sau persoane. Cu ajutorul unei aplicaţii pot afla imediat

Dezvăluirile lui Edward Snowden au dus la o isterie în masă privind protecția datelor personale, iar dezvoltatorii de aplicații, dar și producătorii de hardware, s-au îngrămădit pentru a oferi uneltele necesare protejării informațiilor utilizatorilor.

Cei de la compania germană Security Research Labs au dezvoltat aplicația de Android SnoopSnitch. Spre deosebire de alte programe apărute după dezvăluirile despre NSA, SnoopSnitch nu maschează traficul de pe mobil și nu încearcă să blocheze atacurile hackerilor.

În schimb, aplicația îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenții de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date.

Practic, SnoopSnitch poate detecta dacă cineva folosește sisteme de tip Internaţional Mobile Subscriber Identity (IMSI) sau vulnerabilități ale sistemului Android pentru a spiona un dispozitiv. Sistemele IMSI, cunoscute și sub numele de ”stingray” (trad. – pisică de mare), sunt foarte folosite de către hackeri sau agențiile guvernamentale pentru a asculta apeluri private, pentru a citi SMS-uri sau pentru a localiza utilizatorii, folosindu-se de stâlpii de semnal.

Noua aplicație colectează și analizează datele radio pentru a-i avertiza pe utilizatori în cazul în care conexiunea nu este sigură.

Continuarea articolului AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Telefonul tău ar putea fi ASCULTAT! Iată cum poţi afla dacă eşti SPIONAT