Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţepe pe bandă rulantă în mai multe hypermarket-uri! Pepeni albanezi 'naturalizaţi', promoţii mininoase şi preţuri mai mari!

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat mai multe hypermarket-uri din Constanţa cu zeci de mii de lei pentru numeroase nereguli descoperite.

de Redactia Observator

la 07.11.2017 , 14:28

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat mai multe hypermarket-uri din Constanţa cu zeci de mii de lei pentru numeroase nereguli descoperite.

În urma unor controale, comisarii au descoperit că unele dintre magazinele amintite vindeau fructe de categoria a II-a ca fructe de categoria I, fructe din Albania drept fructe din România, aveau promoţii mincinoase, dar şi preţuri mult mai mari decât în realitate.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit unui comunicat al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, comisarii au descoperit următoarele nereguli:

Pe acelaşi subiect

Selgros Constanţa - 55 kilograme de fructe deshidratate; odorizante oferite în promoţie la care preţul din promoţie era mai mare decât al martorului (amendă 7.000 de lei); 8 kg carne cu etichete incomplete (amendă 3.000 de lei).

Penny Market Năvodari - frişcă care prezenta denumirea de frişcă 12%, fără ingrediente pe ambalaj (amendă 7.000 de lei); muşchi file de porc ce prezent condens în interiorul ambalajului.

Kaufland - clementine eco vândute ca şi fructe de categoria I, deşi pe documentele de provenienţă era menţionată calitatea a II-a; struguri albi şi roze vânduţi ca şi fructe de categoria I, deşi în realitate erau de categoria a II-a; frişcă care avea înscrisă pe ambalaj menţiunea 'numărul 1 în România' (amendă de 7.000 de lei).

Cora - sticle cu ulei de măsline de culoare verde-închis cu temernul de valabilitate scris cu caractere de culoare neagră, greu de identificat de consumatori; pepeni galbeni de provenienţă România, deşi în realitate erau aduşi din Albania; vinete stricate de categoria I; sticle de suc natural cu termenul de valabilitate amplasat în partea superioară, greu de identificat de consumatori; informaţii false (3 amenzi în valoare de 15.000 de lei); produse pe bază de grăsimi vegetale vândute drept frişcă; salam de vară '2+1 gratis' fără să fie comercializat produsul singurlar; frişcă vegetală fără să conţintă smântână (3 amenzi în valoare de 19.000 de lei).

Selgros Cash&Carry - informaţii false despre o apă micelară comercializată; bureţi de vase teflon în promoţie '3+1 gratis', fără să fie comercializat produsul singurlar; pachete cu tampoane cu promoţie de 50% reducere la al patrulea pachet cumpărat: "Din calculul matematic rezultă că preţul promoţional trebuia să fie 12,92 lei şi nu de 20,37 lei cât era afişat la raft" (amendă de 14.0000 de lei şi avertisment).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Ţepe pe bandă rulantă în mai multe hypermarket-uri! Pepeni albanezi 'naturalizaţi', promoţii mininoase şi preţuri mai mari!