Antena Meniu Search
x

Video Terminalul de pasageri de la Galaţi, nefolosit de 11 ani. Va fi pus în utilizare doar dacă România intră în spaţiul Schengen

Încă o speranţă spulberată pentru terminalul de pasageri ancorat la malul Dunării, în dreptul Palatului Navigaţiei din Galaţi. Realizat în 2011 cu bani de la Guvern în cadrul programului de modernizare a graniţelor, terminalul zace nefolosit de 11 ani, în speranţa că ţara noastră va fi primită în spaţiul Schengen.

de Adrian Obreja

la 14.12.2022, 08:17

Vezi și

Terminalul de pasageri cumpărat de statul român a costat 1 milion de euro şi se află în portul Galaţi din 2011. Obiectivul nu a putut fi folosit deoarece România nu a fost acceptată până acum în spatiul Schengen. 

"În acest context terminalul va rămâne nefolosit, să înţeleg. Evident, pentru că scopul era realizarea formalităţilor vamale a navelor care voiau să intre sau să iasă din şi în spaţiul Shencghen", a declarat directorul APDM Galaţi, Marcela Costea

"În ultima perioadă, am alocat sume importante către zona navală, inclusiv săptămâna trecută am semnat două proiecte importante cu Galaţiul, pentru modernizare de dane şi de tot ceea ce înseamnă facilităţi", a spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Birourile au ajuns camere pentru paznici

Pe acelaşi subiect

Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi plăteşte din bugetul propriu aproximativ 4.000 de lei lunar pentru întreţinerea pontonului, la care se adauga salariile navigatorilor aflaţi la bord. Anii au trecut, iar spaţiile destinate personalului de pe terminal s-au deteriorat şi au acum o cu totul altă utilitate. 

Pentru că nu a fost folosit niciodată, unele dintre încăperi cu destinaţie birou, chiar pentru şefi, au ajuns acum camere pentru paznicii care au grijă de terminal.

"Poate fi valorificat în alt fel. Mă gândesc la un spaţiu expoziţional. Galaţiul nu are un muzeu al navigaţiei, de exemplu, şi ar putea fi folosite spaţii în acest scop", a spus reprezentantul Asociaţiei Galaţi, oraşul meu, Bogdan Brînzan.

Terminalul are sisteme moderne pentru pasagerii care intră sau ies din Uniunea Europeană. Nava are o lungime de 60 de metri, o lăţime de 11,5 m şi un pescaj de până la 1 metru. Rămâne de văzut când va deveni şi utilizabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Terminalul de pasageri de la Galaţi, nefolosit de 11 ani. Va fi pus în utilizare doar dacă România intră în spaţiul Schengen