Antena Meniu Search
x

Video Test-fulger cu 5 întrebări, când închiriezi trotineta electrică. Ce s-ar putea întâmpla după plata cu cardul - proiect de lege

Un proiect de lege aflat pe masa deputaţilor stabileşte limita de vârstă de la care te poţi urca pe bicicleta sau trotineta electrică. Cei mai mici de 16 ani au ghinion, întrucât le este interzisă deplasarea cu astfel de mijloace.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 08.11.2023, 08:21

Vezi și

"Proiectul care a primit aviz pozitiv din partea comisiei juridice din Camera Deputaţilor prevede, în primul rând, că toţi cei care vor conduce biciclete, trotinete sau mopede vor trebui să aibă minim 16 ani şi să poarte obligatoriu cască de protecţie, în cazul în care mijloacele de transport sunt proprietatea lor personală", transmite Cristina Filip, reporter Observator.

Noi legi pentru trotinetele electrice

"Toate trotinetele, bicicletele sau mopedele care vor circula pe drumurile publice vor trebui să fie obligatoriu echipate cu echipamente de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente şi să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă, în cazul în care conducătorii vor fi obligaţi să plătească despăgubiri în urma unor accidente rutiere. Şi, nu în ultimul rând, în cazul trotinetelor electrice în regim self service, imediat după efectuarea plăţii cu cardul, toţi cei care vor vrea să le închirieze vor trebui să completeze un chestionar cu cinci întrebări referitoare la legislaţia rutieră în vigoare", adaugă Cristina Filip, reporter Observator.

"Proiectul urmează să meargă în plenul Camerei Deputaţilor pentru aviz, iar dacă va fi aprobat va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Săptămâna viitoare, aceeaşi comisie juridică din Camera Deputaţilor va avea pe masă spre dezbatere un alt proiect de lege, care cuprinde sancţiuni pentru nerespectarea acestor prevederi", mai spune Cristina Filip, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Test-fulger cu 5 întrebări, când închiriezi trotineta electrică. Ce s-ar putea întâmpla după plata cu cardul - proiect de lege