Video Ce este o damă de integritate, noua "meserie" din care tinerele fac bani frumoşi. Trendul a pornit din California şi face ravagii în România
A apărut un nou tip de înşelăciune pe internet! Multe fete, neapărat tinere şi frumoase, joacă rolul de ispite online contra cost. Mai exact, îşi oferă serviciile femeilor care vor să verifice dacă iubitul sau soţul le este fidel. Şi asta este o noutate în sine, iată, a apărut o nouă meserie: dame de integritate. Bănoasă de altfel, căci servicile sunt contra cost. Dar mai departe de asta, potenţialele cliente trebuie să ştie că de multe ori conturile de pe reţelele sociale sunt false iar persoanele care le gestionează încasează banii iar apoi dispar.
Testez iubiţi, soţi, amanţi. Aşa îşi fac reclamă zeci de românce pe diverve platforme de socializare. Ideea le-a venit după ce au aflat de meseria de "tester de fidelitate". A fost inventată în California de Savanna Harrison. Tânăra atrăgătoare primeşte până la 100 de dolari ca să dea mesaje bărbaţilor, la solicitarea partenerelor lor, pentru a afla dacă îi poate ademeni la o întâlnire. Acelaşi lucru îl promite şi "Bianca", de exemplu, care solicită pentru servicii între 10 şi 50 de euro. Un reporter Observator a luat legătura cu ea şi în urma discuţiei i-a virat 125 de lei în contul oferit. Apoi nu a mai răspuns la mesaje. "Bianca" de pe Instagram este de fapt Florentina.
Ce spun psihologii despre acest trend
În spatele lor se poate afla oricine, o femeie sau un bărbat, care odată ce primeşte suma cerută dispare complet din peisaj. La o simplă căutare, putem observa că sunt zeci, poate chiar sute de conturi, care promit acelaşi serviciu, dar cel mai important de menţionat este faptul că multe dintre aceste pagini sunt false. Ce spun psihologii despre cei care au nevoie de un tester de integritate? "Din punct de vedere psiho-emoţional, în sine, acest tip de serviciu este profund bolnav. Găseşti o persoană mai tânără decât tine, care arată nu bine, foarte bine, apetisantă şi care, în principiu, ar trebui să îţi ia banii şi să ţi ofere un serviciu. Evident că acest lucru nu se întâmplă şi că e o minciună, logic", a declarat Radu Leca, psiholog.
Joaca de-a "ispita virtuală" este o infracţiune. "Totuşi, se dau nişte conturi bancare, se oferă nişte informaţii fiscale bancare. Cred că pentru anchetatori, dacă cineva este înşelat, este foarte uşor să ajungă la persoana vinovată", a declarat Florin Tîrnoveanu, avocat. "Recomandarea noastră e să fim foarte precauţi în utilizarea reţelelor de socializare, să nu ne oferim datele personale unor persoane necunoscute, la cererea acestora, şi să nu ne oferim datele financiare", a declarat Sorin Stănică, comisar şef. Înşelăciunea se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰