Antena Meniu Search
x

Video "Ți-e deplasat buldozerul!". Tragedia din Arad în care Timeea a murit putea fi evitată dacă şoferul îşi asculta colegii. Declaraţia bărbatului

Coincidenţe nefaste în cazul morţii tinerei profesoare peste maşina căreia a căzut un buldoexcavator. Şoferul care nu a ancorat utilajul de platformă este din aceeaşi localitate cu cele două surori. Acesta a recunoscut, pentru Observator, că nu obişnuia să asigure astfel de transporturi. Cele două tinere mergeau acasă la părinţi pentru o întâlnire la biserica din sat. Vă avertizăm, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.11.2023, 19:43

Vezi și

În urmă cu trei zile, Timeea împlinise 24 de ani. Ieri, ca-n fiecare sfârşit de săptămână, mergea împreună cu sora ei de la Arad spre casa părintească din Săvârşin. Înainte de Lipova, nenorocirea a lovit din senin.

Ca-ntr-un scenariu de groază, într-o curbă periculoasă, un buldoexcavator a căzut de pe un trailer care venea din sens opus, direct pe maşina lor.

Martor: Nefiind ancorat pe trailer, în curbă, neadaptând cred că viteza la condiţiile de drum a căzut de pe trailer.

Utilajul a rămas agăţat de remorca pe care era transportat, iar cu partea din faţă a târât mai bine de o sută de metri maşina celor două surori. Autoturismul a fost apoi aruncat pe câmp.

Pe acelaşi subiect

Martorii spun că a fost avertizat de colegii din trafic că buldoexcavatorul stă să pice

Alex Prunean, reporter Observator: Buldoexcavatorul avea o greutate de 25 de tone, iar acest lucru se vede pe fiecare centimetru din maşina în care se aflau fetele. Cea mai afectată a fost partea stângă, iar locul şoferului, pe care se afla Timeea, a fost practic strivit ca într-o menghină.

Pentru fata cu zâmbet senin nu s-a mai putut face nimic. Sora ei, cu doi ani mai mică, a fost preluată de urgenţă de un elicopter SMURD şi dusă la spital în Timişoara. Este conştientă, dar are răni grave.

Coincidenţa nefastă face ca bărbatul de 50 de ani care conducea maşina de mare tonaj să fie din aceeaşi localitate cu tinerele. Martorii spun că a fost avertizat de colegii din trafic că buldoexcavatorul stă să pice.

Martor: L-au strigat colegii pe staţie! Colegul cu trailerul, cu buldozerul, zice: "Vezi că ţi-e deplasat buldozerul!" Nimic să reducă sau.

Nelu Hălmăjan, şofer profesionist: Trebuie legată marfa, indiferent ce marfă transporţi!

Şoferul a recunoscut, în excusivitate pentru Observator, că nu a ancorat utilajul. Deşi legea spune clar că trebuie luate măsuri de siguranţă indiferent de transport.

Declarația șoferului

Şoferul trailerului: De şase ani lucrez pe trailere agabaritice şi niciodată buldozerele nu le-am ancorat. Au o stabilitate mare. Maşina care a venit a lovit lama. Şi aşa l-a tras de pe trailer.

Timeea era profesoară de limba română la o şcoală din Arad de doar câteva luni şi, împreună cu sora ei, studentă şi educatoare la o grădiniţă, se grăbea să ajungă acasă, la o întâlnire a tinerilor din comunitate, la biserică.

Tânără: Pentru noi e o pierdere foarte mare. Nu-i corect ce s-a întâmplat. A fost o fată model în comunitate, se implica foarte mult la biserică.

Şoferul vinovat de producerea accidentului este acum cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » "Ți-e deplasat buldozerul!". Tragedia din Arad în care Timeea a murit putea fi evitată dacă şoferul îşi asculta colegii. Declaraţia bărbatului