Antena Meniu Search
x

Video Timişoara are autoturismul care îşi vânează "semenii" şi îi amendează. A costat 24.000 de euro, iar în curând ajunge şi la Bucureşti

A început vânătoarea şoferilor care nu plătesc parcarea pe străzile din Timişoara. O maşină dotată cu camere de înregistrare și un soft performant scanează autoturismele pe lângă care trece. Datele ajung in timp real la angajaţii serviciului de administratie a parcărilor care lasă şoferilor "o bucurie" în parbriz. Şi în Bucureşti vor apărea de la jumătatea lunii martie maşini echipate cu acelaşi sistem.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.03.2023, 21:08

Vezi și

Mașina e o premieră în România și scaneaza deja toate vehiculele care folosesc locurile de parcare publice din Timişoara. Datele transmise în timp real ajung la echipele de pe teren.

Iulia Pop – reporter Observator: Toate informațiile colectate de mașina aflată pe teren ajung în această bază de date centrală. Mașinile care sunt identificate cu roșu înseamnă că nu și-au plătit parcarea, cine este cu verde a scăpat li are un abonbament valid.

 Autoturismul care îşi vânează "semenii"

Sistemul unic în România a fost creat la Timișoara de la zero, după ce ofertele primite pentru ceva asemănător treceau de 100.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Burghină – director adjunct TimPark: Ne-a costat strict partea de camere și tot ce vedeți pe ea, fără mașina în jur de 9000 de euro și mașina undeva la 14,000 de euro, deci e undeva la 23 – 24.000 de euro.

În Timisoara sunt aproximativ 10.500 de locuri de parcare publice. Numărul mașinilor trece de 160.000.

Şi în Bucureşti, 15 maşini ale Companiei Municipale vor monitoriza parcările. Dotate cu acelaşi sistem, autoturismele full electrice vor scana numerele de înmatriculare şi vor verifica dacă şoferii au plătit sau nu. Maşinile vor ieşi pe şosele de la mijlocul lunii martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Timişoara are autoturismul care îşi vânează "semenii" şi îi amendează. A costat 24.000 de euro, iar în curând ajunge şi la Bucureşti