Antena Meniu Search
x

Video Timişoara, capitala culturală europeană. Turiştii, fascinaţi de evenimentele pregătite în ziua 2: proiecţii cu dansuri contemporane, spectacole de teatru şi parade

Proiecţii cu dansuri contemporane, spectacole de teatru şi parade în centrul oraşului. Au fost doar câteva dintre evenimentele care au încântat turiştii în a doua zi de sărbătoare în Timişoara. Iar dacă zilele trecute oamenii nu prea înţelegeau ce e cu schela din Piaţa Unirii, acum s-au bucurat să vadă ansamblul plin cu flori.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 19.02.2023, 07:11

Vezi și

A fost din nou o zi plină în Timişoara, proaspătă Capitală Culturală Europeană. Proiecţii video, spectacole de teatru, reconstituiri istorice, timişorenii au avut de unde să aleagă. Membrii asociaţiei de reconstituiri istorice au colorat străzile din oraş şi le-au amintit timişorenilor şi turiştilor momente din istorie pe care poate nu le mai ştiu mulţi acum. "În spectacolele noastre evocăm două momente din istoria oraşului. Primul ar fi cel din 1716 când armata imperiale habsburgice aflate sub conducerea lui Eugeniu de Savoia, ale cărui uniforme le purtăm noi în spectacol. A doua înfăţişare a noastră este prin care purtăm uniforme ale armatei române din Primul Război Mondial, drept omagiu pentru momentul din 3 August 1919 când armatele române au intrat în Banat", a declarat Vasile Sopon, preşedintele "Asociaţia recostituri istorice Timisoara".

Turiştii pot alege între tururi ghidate, expoziţii, ateliere de artă sau spectacole cu marionete

Pereţii Palatului Culturii s-au transformat într-o peliculă parcă de film. Sunt zeci de evenimente în desfăşurare în acest moment în Timiţoara. Sunt oameni care vizionează cinematografie de artă sau spetacole de teatru, alţii care vizitează grădinile suspendate din centrul oraşului sau alţii care asistă iată la o proicţia unui spectacol de dans contemporan chiar pe faţada Palatului Culturii din oraş. Dacă la început localnicii au fost intrigaţi de schela cu plante din centrul Timişoarei, acum sunt fascinaţi de ea.

Mergând la pas prin centrul Timişoarei dintr-o dată te trezeşti într-o pădure. Este de fapt un cub de oxigen chiar în Piaţa Unirii. "Codru Oxygen Booth, "A place to breathe" aşa se intitulează lucrarea. Este excat reproducerea unei bucăţi de codru în inima oraşului. E o instalaţie imersivă care invită spectatorii să părundă într-un spaţiu plin de oxigen, în care respiraţia este cumav acţiunea principală", a declarat Elena Aronoaie, director creativ. Sunt programate multe evenimente şi astăzi. Turiştii pot alege între tururi ghidate, expoziţii, ateliere de artă, spectacole cu marionete şi multe altele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Timişoara, capitala culturală europeană. Turiştii, fascinaţi de evenimentele pregătite în ziua 2: proiecţii cu dansuri contemporane, spectacole de teatru şi parade