Video

Tinere spulberate pe trecerea de pietoni, în comuna buzoiană Costeşti. Şoferul circula cu viteză şi nu le-a văzut

De Alexandra Duminică.
Publicat: 06.02.2021, 11:45.
Actualizat: 06.02.2021, 11:46

Două tinere au fost spulberate, vineri seară, pe o trecere de pietoni din comuna buzoiană Costeşti. Şoferul circula cu viteză, iar în urma impactului, victimele au fost aruncate la zeci de metri depărtare. Au ajuns în stare gravă la spital. Oamenii spun că accidentele în zonă sunt foarte dese. Trecerea de pietoni este chiar la intrarea în localitate, iar şoferii care vin de pe drumul naţional rareori reduc viteza. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Tinerele de 16, respectiv 20 de ani, se întorceau de la un magazin din comună. Au traversat corect, pe trecerea de pietoni, dar au fost spulberate de şoferul care nu le-a văzut. Martorii spun că acesta circula cu viteză mare. Fetele au fost azvârlite la zeci de metri distanţă, în urma impactului.

''La ce se vedea pe lovitura aia cred că avea peste 160. Uitaţi-vă la maşină cum apare şi le-a aruncat tocmai aici în şanţ la 30 de metri.''

Cele două au fost duse de urgenţă la spital. Tânăra de 20 de ani este în stare mai gravă. Când au preluat-o medicii, era inconştientă.

Silviu Dinu, șeful poliţiei rutiere Buzău: În urma acestui eveniment rutier, acestea au fost vătămate corporal fiind luate şi transportate la spitalul judeţean Buzău în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Respectiva şosea este cunoscută sub numele de ''drumul morţii''

Accidentul a avut loc pe drumul european 85, cunoscut şi ca drumul morţii. 70 de oameni, mor în medie, în fiecare an pe această şosea. Însă în Costeşti, unde tinerele au fost lovite, este un pericol suplimentar. Totul are legătură cu poziţionarea trecerii de pietoni.

''E foarte periculos pentru ca e poziţionat la intrare în localitate şi mulţi şoferi vin cu viteză şi nu au timp să prevină.''

Cel care a provocat accidentul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Este cercetat acum pentru vatamare corporală din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.