Antena Meniu Search
x

Topul celor mai ÎNFRICOŞĂTOARE destinaţii de Halloween! România, pe PRIMUL LOC

Sărbătoarea de Halloween provine din Irlanda, deși cei care au promovat-o cel mai bine au fost americanii. Filme de groază și copii costumați în tot felul de personaje științifico-fantastice, bomboane și plăcintă de dovleac, toate fac parte din tradiție

Sărbătoarea de Halloween provine din Irlanda, deși cei care au promovat-o cel mai bine au fost americanii. Filme de groază și copii costumați în tot felul de personaje științifico-fantastice, bomboane și plăcintă de dovleac, toate fac parte din tradiție

Legenda lui Dracula este cunoscută în întreaga lume, lucru care îi determină pe turiștii care țin la sărbătoarea de Halloween să viziteze România. Destinația? Castelul Bran, plin de mistere și gata să păstreze tainele unei aventuri. Așa că vampirul nostru ne propulsează țara pe primul loc în topul celor mai înfricoșătoare locuri din lume unde poți petrece de Halloween.

În Mexic se celebrează Ziua Morților (Dia de los Muertos). Tradiția spune că spiritele se întorc la familiile lor. În Janitzio, pe 31 octombrie muzica și dansatorii de folk întrețin atmosfera. Familiile petrec toată noaptea cu cântec, iar pe lac, bărcile își aprind torțele.

Noaptea de Samhain sau Noaptea Tuturor Sfinților, sărbătorită în Irlanda, datează încă de pe vremea celților și marchează sfârșitul recoltei. Chiar mai mult, de aici a început întreaga poveste a Halloween-ului de astăzi. În Derry City sunt dedicate nouă zile carnavalului: parade, artificii, dans în jurul focului.

În Statele Unite ale Americii, destinațiile pot fi multiple. Anoka, Minnesota este capitala lumii pe 31 octombrie, capitala Halloween-ului.  New Orleans, un loc la fel de misterios, este cunoscut pentru practicile voodoo.  În Keene, New Hampshire are loc festivalul anual al dovleacului. Dacă vrei să vânezi o vrăjitoare, iar după să o arzi pe rug, cu siguranță vei merge în Salem, Massachusetts. Americanii iubesc lucrurile înfricoșătoare, tocmai din această cauză există confuzie privind originea sărbătorii.

În Londra, în noaptea de Halloween sunt vizitate cimitirele, dar și locurile unor faimoase crime. De exemplu, istoria sinistră a orașului prinde viață în punctul în care a avut loc execuția lui Sir William Wallace, în secolul 14. De asemenea, se spune că o o veche biserică este bântuită de fantoma reginei Isabella, cunoscută ca “She Wolf” (lupoaica) a Franței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Topul celor mai ÎNFRICOŞĂTOARE destinaţii de Halloween! România, pe PRIMUL LOC