Antena Meniu Search
x

Tragedii pe litoral, 4 oameni înghiţiţi de valuri la început de sezon. Avertismentul salvamarilor: 'Sunt gropi adânci la mal'

Părinţii l-au lăsat nesupravegheat şi nu au observat că valurile îl înghit. Ultimele 24 de ore au fost critice pe litoral. Marea a ucis şi un adolescent de 18 ani, în Neptun. Sezonul e abia la început, iar salvamarii avertizează: curenţii sunt tot mai puternici, iar ţărmul e plin de gropi.

Vezi și

Un copil de şapte ani a murit înecat la Constanţa, după ce a intrat în marea agitată! Părinţii l-au lăsat nesupravegheat şi nu au observat că valurile îl înghit. Ultimele 24 de ore au fost critice pe litoral. Marea a ucis şi un adolescent de 18 ani, în Neptun. Sezonul e abia la început, iar salvamarii avertizează: curenţii sunt tot mai puternici, iar ţărmul e plin de gropi.

Scos prea târziu din apă, băieţelul de şapte ani n-a mai putut fi salvat. Părinţii lui au observat târziu că a dispărut în valuri.

Marea a luat o viaţă şi în Neptun, unde un tânăr de 18 ani a murit după ce a fost tras în larg de curenţii puternici. 

Gigi Câmpeanu, salvamar în Neptun

Fara sa-ti dai seama te lasi usor pacalit de valurile care vin spre tine, iar curentii de reflux te trag spre larg.

Marea agitată e un pericol mai ales pentru copiii lăsaţi singuri în apă. Relieful marin s-a schimbat în ultimii ani, spun salvamarii. Sunt gropi adânci, chiar aproape de mal şi curenţi puternici, în special în staţiunile din sud. 

Nicolae Zderea, salvamar în Mamaia:

Ar trebui sa stea in permanenta cu el, sa nu-l lase sa intre in apa singur, sa nu stea parintele pe sezlong, sa se distreze si copilul sa stea in apa. 

Un corp de 20 de kilograme, ce reprezintă greutatea unui copil de 4-5 ani, poate fi tras de curenţii longitudinali, numiţi şi curenţi de retur, de la mică distanţă de mal. Odată ajuns sub apă, corpul este împins spre larg de valurile care se sparg, unul după celălalt, aproape de ţărm. 

Nicolae Zderea, salvamar în Mamaia:

Sunt situatii in care parintii dorm pe sezlong si copiii se pierd pe mal. Se plimba pe plaja, se joaca cu altii copii si nu-si mai gasesc parintii. 

Ideal ar fi ca părinţii să nu-şi lase copiii în apă, fără o vestă pentru înot. Colacul nu este întotdeauna sigur. 

Nicolae Zderea, salvamar în Mamaia:

La un vant, la un val, imediat iese din colac si se pot intampla alte lucruri. 

Marea poate fi periculoasă şi când nu sunt valuri. Curenţii din jurul digurilor înconjurate de stabilopozi sunt adevărate capcane chiar şi pentru un bun înotător. Deşi nu a început încă sezonul estival, patru oameni au murit până acum şi doi sunt daţi dispăruţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Tragedii pe litoral, 4 oameni înghiţiţi de valuri la început de sezon. Avertismentul salvamarilor: 'Sunt gropi adânci la mal'