Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, la instanţă în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak: Deschiderea dosarului este o "palmă pentru România"

Traian Băsescu a spus la sosirea la instanţă că nu are emoţii la termenul de astăzi din dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak

Traian Băsescu a spus, miercuri, la sosirea la instanţă că nu are emoţii la termenul de astăzi din dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak şi este de părere că deschiderea acestui caz este "o palmă pentru România".

"Nu doamnă, nu am emoţii. Eu am calitate de intimiat, adică de reclamat (...). După părerea mea, solicitatea de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România", a spus fostul preşedinte, miercuri, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, fostul preşedinte nu a exclus nici posibilitatea desecretizării dosarului.

"La nevoie poate fi desecretizat tot. Asta stabilesc cei care au secretizat dosarul", a spus Traian Băsescu. Fostul şef al statului a venit la instanţă însoţit de cei de la Pază şi Protecţie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu află astăzi dacă va fi urmărit penal în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak. În acest caz, Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere pe numele său şi al lui Vasile Blaga şi îi acuză că au luat o parte din suma de patru milioane de dolari pe care statul român a plătit-o pentru eliberarea jurnaliştilor români.

Vasile Blaga a scăpat de toate acuzaţii în 2010, dar faţă de Traian Băsescu nu s-a putut lua atunci o decizie, deoarece acesta avea imunitate prezidenţială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu, la instanţă în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak: Deschiderea dosarului este o "palmă pentru România"