Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiele fabricate de Astra Arad, pe străzile Capitalei: circulă pe linia 41. Ce defecte le-au găsit bucureştenii după doar câteva ore

15 tramvaie noi transportă de astăzi călători în Capitală. Garniturile fabricate de Astra Arad circulă deocamdată doar pe linia 41, dar până în 2024 vor fi introduse pe alte 7 trasee. Au sistem de încălzire, aer condiţionat, internet şi prize de încărcare. Pentru a nu fi deteriorate, pasagerii nu au voie să mănânce sau să bea în timpul călătoriei, iar controlorii vor fi prezenţi în permanenţă. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.12.2022, 20:42

Vezi și

Primul tramvai nou a plecat din staţie la ora 5 dimineaţa. "De arătat, arată foarte bine, dacă merge şi bine, e ok", spune un bucureştean. "Se simte, fiind un tramvai nou, răspunde la comenzi altfel", a declarat unul dintre vatmani. Au fost însă şi călători nemulţumiţi. Spre amiază, primarul Capitalei a făcut şi el o plimbare cu noile garnituri. Oamenii s-au plâns că noile mijloace de transport în comun sunt la fel de zgomotoase ca cele vechi. Bucureştenii sunt avertizaţi că sunt reguli noi de respectat.

Până la finalul anului, în Bucureşti vor mai ajunge alte 2 tramvaie noi iar de anul viitor, câte patru în fiecare lună

"Pe toate tramvaiele noi apare sigla de a nu se consuma alimente sau băuturi în tramvai pentru că din păcate deteriorăm aceste vehicule", a declarat Adrian Criţ, directorul STB. Noul tramvai are inclusiv cutie neagră, astfel încât dacă un călător isi pierde un obiect in tramvai ori vatmanul face o greseală, toate aceste informaţii vor fi foarte uşor de aflat. Primele 20 de tramvaie vor fi puse în circulaţie doar pe linia 41. Restul până la 100 ar trebui să transporte călători pe alte şapte rute, numai că trebuie modernizate şi liniile.

"Liniile 40 şi 55, ne mai ia nouă cam 2 luni, poate 3 ca să evaluăm ofertele si sa atribuim, din momentul ăla, proiectarea durează 6 luni şi execuţia 12 luni", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei. Recepţionarea garniturilor a durat jumătate de an iar producătorul Astra Arad dă vina pe primărie pentru întârzieri. "Regret că nu le-am scos cu 2-3 luni mai devreme. Comisia până când nu a înţeles fiecare cuvant, multe din domeniul tehnic a durat. Nejustificat de mult, după opinia mea", a declarat Valer Blidar, preşedinte Astra Vagoane.

Până la finalul anului, în Bucureşti vor mai ajunge alte 2 tramvaie noi iar de anul viitor, câte patru în fiecare lună. Toate cele 100 de mijloace de transport în comun fabricate de Astra vor fi livrate până în septembrie 2024. Până atunci, garniturile Tatra vechi de 50 de ani, vor fi modernizate. "Schimbam toate scaunele vechi, reabilităm tramvaiele si in premiera incercam sa montam aere condiţionate pe cele vechi", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Din cele aproape 300 de tramvaie care circulă în Bucureşti, 80% sunt vechi de 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tramvaiele fabricate de Astra Arad, pe străzile Capitalei: circulă pe linia 41. Ce defecte le-au găsit bucureştenii după doar câteva ore