Antena Meniu Search
x

Video Transalpina s-ar putea redeschide mai devreme datorită vremii neobişnuit de calde. Data la care vom putea circula din nou în zonă

Zăpada puțină și vremea neobișnuit de caldă ar putea redeschide Transalpina mai devreme decât în alți ani. Chiar în minivacanța de 1 Mai, speră oamenii din zonă. Unde erau nămeți și de patru metri, acum utilajele pentru deszăpezire nu mai au o misiune atât de grea. O decizie se va lua după ce drumul va fi inspectat de specialiștii în siguranță rutieră. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.04.2024, 17:52

Vezi și

Utilajele pentru deszăpezire curăţă cel mai spectaculos tronson din Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, o bucată de drum închisă în fiecare iarnă. 

Oamenii spun că n-au mai văzut atât de puţină zăpadă în zonă de foarte mult timp

Diana Speretoiu, reporter Observator: În alți ani, în zona Păpușa, la 2.000 de metri altitudine, utilajele abia își croiau drum prin troienele și de patru metri. Acum misiunea drumarilor nu mai este atât de dificilă. În această zonă, de exemplu, stratul de zăpadă nu e mai mare de un metru și jumătate.

Din dronă, altădată nu-ți dădeai seama pe unde e drumul, acum se vede parapetul şi chiar asfaltul curat. Oamenii din zonă spun că atât de puţină zăpadă n-a mai fost de zeci de ani la munte. 

Pe acelaşi subiect

Şi turiştii, şi localnicii trag speranţe că drumul s-ar putea deschide mai devreme decât în alte primăveri. Drumarii nu se grăbesc însă să anunţe când se va putea merge din nou pe cel mai spectaculos tronson din şosea.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Până nu vedem exact ce este nu putem spune niciun fel de termen. Prima impresie, da, e mai puţină zăpadă faţă de până acum. Echipa de specialişti în siguranţa circulaţiei va veni să ia decizia ce vom face mai departe.

Până atunci, drumarii fac apel la turişti să nu se aventureze pe acest tronson. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Transalpina s-ar putea redeschide mai devreme datorită vremii neobişnuit de calde. Data la care vom putea circula din nou în zonă