Antena Meniu Search
x

Video Transportatorii şi fermierii, primiţi de Ciolacu în a treia zi de protest. Şoferii blocaţi în trafic i-au susţinut: "Aşa trebuie procedat"

Protestul transportatorilor şi fermierilor. După trei zile în care au blocat drumuri şi oraşe, protestatarii din transporturi şi agricultură au fost primiţi la Guvern. Zece oameni au fost aleşi pentru a-i spune lui Marcel Ciolacu ce-i doare. Au cerut tarife mai mici la RCA şi s-au plâns că, din cauza cerealelor ieftine venite din Ucraina, ajung la sapă de lemn. Seara trecută, manifestanţii au fost la un pas să intre în Capitală cu utilajele. George Simion şi Diana Şoşoacă au vrut să li se alăture, dar au fost goniţi cu huiduieli

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 19:24

Vezi și

Încercarea transportatorilor şi a fermierilor de a intra cu utilajele în Capitală a eşuat, seara trecută. Forţele de ordine i-au oprit pe protestatari în Chiajna. În timp ce oamenii negociau cu şeful Jandarmeriei, preşedintele AUR, George Simion, şi senatoarea Diana Şoşoacă au vrut să profite de nemulţumirile oamenilor. 

  • Vă rog frumos, lăsaţi-mă să port un dialog, doamna Şoşoacă!
  • N-am făcut şcoala împreună să înţelegeţi ce vorbim.
  • Păi chiar că n-aţi făcut pic de şcoală! 
  • Vorbiţi frumos!
  • Doamna Şoşoacă...
  • Vorbiţi frumos! 
  • Cum îl acuzaţi că a încălcat şi că e anarhie!
  • Doamna Şoşoacă, daţi-mi voie să port un dialog!

Doar că intervenţia celor doi politicieni i-a nemulţumit pe oameni. 

  • Diana Şoşoacă, senator: Ăştia din spate sunt ai AUR-ului, mână în mână cu PSD-ul. Domnul Simion a venit să spargă protestul.
  • George Simion, preşedinte AUR: Nu e protestul nostru, noi doar vrem să ne asigurăm că nu se comit abuzuri de către forţele de ordine.
Pe acelaşi subiect

După o noapte albă pentru mulţi dintre protestatari, marşul cu viteza melcului a continuat pe centura Capitalei

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Traficul în partea de nord a centurei Capitalei este complet blocat, transportatorii şi agricultorii au ieşit la protest cu peste 100 de TIR-uri şi tractoare. Cer preţuri mai mici la poliţele RCA, scurtarea timpilor de trecere a frontierei şi reglementarea unui mediu de concurenţă loial în transporturi.

Cosmin Grama a venit la protest din Buzău. Nu vrea ca nemulţumirile lui să fie exploatate politic.

  • Cosmin Grama, transportator: Ne-am strâns în principal firme mici. 2-3-5 camioane. Cei cu camioane multe nu s-au strâns. Pentru că acolo e vorba de politic, sunt toţi mână în mână. 

În ritmul celor 10 kilometri la oră, Cosmin împărtăşeşte of-ul cu ceilalţi transportatori.

  • Protestatar: Totul s-a manifestat în mediul online, este un protest spontan, de trei zile încearcă fiecare partid să-şi asume chestia asta. Nu există implicare politică. Oamenii pur şi simplu s-au grupat pe reţelele de socializare.

Deşi traficul a fost un coşmar pe centură, ceilaţi şoferi n-au părut deranjaţi

  • Șofer: Este ceva normal, toate asigurările s-au scumpit. 3.000 de euro, 4.000 de euro o asigurare, e ceva normal. Aşa trebuie procedat! Părerea mea. Aşa ar trebui să facem.

După ora prânzului, manifestanţii au fost vizitaţi de Prefectul Capitalei. Oficialul a venit cu 250 de porţii de ceai cald şi o ofertă de pace. 10 oameni au mers la întâlnirea cu premierul. Doar că nu s-au înţeles şi tot ce au semnat a fost o hârtie că vor continua protestul.

  • Dănuţ Andruş, preşedinte Asociaţiei Proprietarii Paltinu: Am primit promisiuni verbale că vor fi înfiinţate grupuri de lucru cu ministerele de resort. Începând de luni, 15.1.2024. Decizia de a continua protestul aparţine fiecăruia care este în stradă. Noi rămânem!!!
  • Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: Este rezonabil ca pentru probleme complexe să alocăm un timp normal, nu foarte îndelungat, dar până săptămâna viitoare pentru soluţionare. Sperăm totuşi că aceştia vor înţelege aceste rugăminţi şi vor înceta sau măcar diminua protestele.

Între timp protestele au continuat şi în ţară

Fermierii nemulţumiţi au blocat vama Bechet. Sunt dispuşi să-şi lase utilajele aici peste noapte. Fermierii au protestat şi în vama din Calafat. Şi în vestul ţării, zeci de TIR-uri şi utilaje au mers cu viteza melcului în Nădlac şi pe drumul naţional, pentru a bloca intrarea în vamă. Iar în centrul oraşului Dej, circulaţia a fost paralizată de utilaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Transportatorii şi fermierii, primiţi de Ciolacu în a treia zi de protest. Şoferii blocaţi în trafic i-au susţinut: "Aşa trebuie procedat"