Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei angajate care agresau copii cu dizabilităţi instituţionalizaţi scapă de pedeapsă. Faptele odioase ale femeilor au fost prescrise

Trei femei acuzate că agresau copii cu dizabilităţi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Sf. Andrei" din Ploieşti scapă de pedeapsă, Judecătoria Ploieşti dispunând încetarea procesului ca urmare a intervenirii prescripţiei generale a răspunderii penale.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 12:55

Soţul uneia dintre agresoare a denunţat-o la poliţie în timpul divorţului - Shutterstock

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Judecătoria Ploieşti au încetat, joi, procesul împotriva celor trei inculpate, la data faptelor angajate ale complexului, deferite justiţiei sub acuzaţia de purtare abuzivă, persoane vătămate fiind patru copii cu grave probleme de sănătate instituţionalizaţi în centrul menţionat.

De asemenea, instanţa le-a obligat pe inculpate la plata a câte 4.500 de lei în dauna fiecărui copil pe care l-au agresat, sumele reprezentând prejudiciu moral. Complexul de Servicii Comunitare "Sf. Andrei" nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Soţul unei angajate a denunţat-o la poliţie

Articolul continuă după reclamă

Conform datelor de la dosar, cercetările în aceste cauze au fost demarate în urma unui denunţ formulat de soţul unei angajate a complexului. Cei doi soţi se aflau în proces de divorţ la momentul denunţului.

Bărbatul, martor în dosar, a arătat că a găsit în telefonul soţiei sale conversaţii purtate de aceasta cu o colegă din care reieşea că cele două, dar şi alţi angajaţi ai centrului exercitau acte de violenţă verbală şi fizică asupra minorilor instituţionalizaţi şi sustrăgeau diverse bunuri alimentare şi nealimentare destinate nevoilor beneficiarilor.

"Din coroborarea mijloacelor de probă administrate rezultă că adoptarea unui comportament abuziv şi agresiv în rândul angajaţilor centrului constituia o practică generalizată, reprezentând în mentalul acestora normalitatea, un mod de a se impune în faţa copiilor, de a-i constrânge să îi respecte şi de a-i educa prin instituirea unei stări de frică, de supunere", se arată în documentele de la dosar. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Trei angajate care agresau copii cu dizabilităţi instituţionalizaţi scapă de pedeapsă. Faptele odioase ale femeilor au fost prescrise