Antena Meniu Search
x

Doi dintre cei trei copii care s-ar fi intoxicat cu o substanţă folosită la spălatul oilor au murit, în judeţul Braşov

Echipaje medicale din Braşov intervin, sâmbătă, într-o comună din judeţ unde au fost solicitate în sprijinul a trei copii găsiţi inconştienţi.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 15:25

Trei copii dintr-o comună din judeţul Braşov, în stop cardio-respirator, după ce s-ar fi intoxicat cu o substanţă folosită la spălatul oilor
Trei copii dintr-o comună din judeţul Braşov, în stop cardio-respirator, după ce s-ar fi intoxicat cu o substanţă folosită la spălatul oilor - Hepta

UPDATE 15:00: Pe surse, cei cinci s-ar fi spălat pe cap cu Tomoxan. 

UPDATE 14.50: Copiii în vârstă de aproximativ 7 şi 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi au fost declaraţi decedaţi. Mama a fost transportată la Spitalul Rupea, iar bunica este în stare gravă şi i se acordă asistenţă medicală la faţa locului. Al treilea a fost dus cu elicopterul la Mureş. 

UPDATE 14:30: Copilul care își revenise la spital a reintrat în stop cardio-respirator. De asemenea, şi mama, dar şi bunica copiilor prezintă simptome de intoxicaţie. Acestea sunt conştiente şi li se acordă asistenţă medicală. 

Ştire iniţială: Primele date arată că cei trei copii au fost intoxicaţi cu Tomoxan, o substanţă toxică, iar toţi trei sunt în stop cardio-respirator. S-au deplasat la faţa locului două echipaje SMURD şi trei echipaje SAJ. 

Pe acelaşi subiect

Ce este substanţa Tomoxan

Cei trei copii au vârsta de şapte, opt şi nouă ani. Aceştia au fost găsiţi inconştienţi. Tomoxan este o substanţă toxică antiparazitară, folosită la spălatul oilor. 

Unul dintre copii a fost preluat de o ambulanţă pentru a fi dus la spitalul din Rupea, în timp ce pentru ceilalţi doi se fac manevre de resuscitare la faţa locului. Şi cel transportat la unitatea medicală a intrat în stop, iar medicii au început procedura de resuscitare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi dintre cei trei copii care s-ar fi intoxicat cu o substanţă folosită la spălatul oilor au murit, în judeţul Braşov