Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei copilaşi din Bacău au ajuns în comă la spital, după ce au fost spălaţi de mamă cu o soluţie pentru combaterea paraziților la animalele

Trei copilaşi au ajuns în comă la secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Bacău, după ce au fost spălaţi de mamă cu o soluţie pentru combaterea paraziților la animalele domestice.

de Clara Mihociu

la 04.09.2024 , 12:49

Mama micuţilor de 4,7 şi 9 ani, le-a spus medicilor că le-a făcut baie cu soluţia, când li s-a făcut rău. Din cauza situaţiei grave în care se aflau, aceştia au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Copiii mai mici sunt acum în stare stabilă, în timp ce fata cea mare, în vârstă de nouă ani, este intubată la ATI. 

Ce spun salvatorii

Vezi și

Marți seara, în jurul orei 19.00, la serviciul de urgențe UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Bacău, au fost aduși trei copii cu vârste de 4, 7 și 9 ani, din satul Slobozia Nouă, comuna Stănișești, în stare de comă - gradele 1 și 2.

Pe acelaşi subiect

Minorii au venit însoțiți de mama acestora care a declarat că le-a făcut baie cu o soluție organofosforică, utilizată de regulă pentru combaterea paraziților la animalele domestice. Pacienților li s-a administrat medicația specifică intoxicației cu substanțe organofosforice, după care, dată fiind starea critică în care se aflau, au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, cu un echipaj de la Ambulanță, asistați de un medic ATI.

Așa cum cere procedura, asistentul social din cadrul SJU Bacău a raportat cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, la numărul unic de urgență 119, destinat semnalizării cazurilor de abuz, exploatare sau neglijare a copiilor.

Reacţia poliţiei

La data de 03 septembrie a.c, o femeie de 38 de ani din comuna Stănișești a sesizat poliția cu privire la faptul că, le-a spălat pe cap pe fiicele sale, de 4,8 și 9 ani cu o soluție de deparazitare a oilor. 

Întrucât minorele prezentau intoxicații a fost solicitată ambulanța, acestea fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, cele 3 minore au fost transportate la o unitate medicală din Iași.

Cercetările continuă în acest caz în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Trei copilaşi din Bacău au ajuns în comă la spital, după ce au fost spălaţi de mamă cu o soluţie pentru combaterea paraziților la animalele