Antena Meniu Search
x

Video Fetiţele din Oradea băgate în spital de o substanţă toxică. Ce făcuse mătuşa lor, cu doar câteva ore înainte. Şi ea, şi copila de 2 ani se luptă pentru viaţă

Caz înfiorător în Bihor! Două tinere şi doi copii sunt în spital în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu substanţe pentru uz veterinar. Fetiţele erau în grija femeilor, când una dintre ele s-ar fi spălat cu o soluţie pentru râie. Ceilalţi erau în preajmă, iar apropierea a fost suficientă. Copila de doar 2 ani este acum intubată şi ventilată mecanic. Revoltător este că nu este un caz singular. Săptămâna trecută o fetiţă de trei ani din Iaşi a intrat în moarte cerebrală, după ce mama a spălat-o cu o soluţie pentru deparazitarea animalelor.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 31.01.2024, 12:42

Vezi și

"În prezent, copilul de 2 ani, o fetiţă, este intubat şi ventilat mecanic. La fel şi mătuşa ei, de 27 de ani. Celelalte două victime, femeia de 23 de ani şi o fetiţă de 4 ani, sunt într-o stare mai bună.", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Intoxicaţi cu soluţie de râie

"Totul s-a petrecut aseară, când cea de 27 de ani a folosit o substanţă toxică pentru a se spăla pe picioare, chiar în prezenţa celorlalţi membri ai familiei. La câteva ore după, cele patru persoane au început să acuze stări de rău, de vomă, şi au sunat imediat la 112", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

"Aşa au ajuns la UPU Oradea. poliţia a fost anunţată chiar de către medici, pentru că au stabilit că s-au intoxicat după ce au folosit o soluţie pentru tratarea scabiei. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar pe fir a intrat inclusiv un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", mai spune Iulia Pop, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Nu este un caz singular

Recent, o fetiţă de 3 ani din Iaşi, spălată de mamă pe cap cu o soluţie pentru deparazitarea animalelor, a intrat în moarte cerebrală. Fetiţa a ajuns în stare gravă la spital, împreună cu sora ei în vârstă de 4 ani, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor.

Iar la începutul lunii ianuarie, o mamă şi cei şapte copii ai săi au fost aduşi în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au spălat cu o soluţie de uz veterinar. Mai precis, au folosit pe cap şi piele un produs folosit pentru curățat lâna de pe oi. Femeia şi unul din copii au ajuns la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fetiţele din Oradea băgate în spital de o substanţă toxică. Ce făcuse mătuşa lor, cu doar câteva ore înainte. Şi ea, şi copila de 2 ani se luptă pentru viaţă