Antena Meniu Search
x

Video Trei morți suspecte și monede Bitcoin de miliarde de dolari pierdute pentru totdeauna. Filmul disparițiilor fulgerătoare

Îmbogăţiri rapide şi dispariţii misterioase. Este soarta pe care par să o aibă unii dintre milionarii în monede virtuale. Cel mai nou caz este cel al lui Mircea Popescu, un român, presupus miliardar în Bitcoin, care a murit înecat în Costa Rica săptămâna trecută. Moartea sa vine la două luni după ce doi fraţi din Africa de Sud, la rândul lor miliardari, au dispărut în mod suspect, cu 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin. 

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 20:04

Vezi și

Pe piaţa criptomonedelor, alarma s-a dat săptămâna trecută, când o firmă de avocatură din Cape Town, angajată de investitorii platformei Africrypt, a anunţat poliţia că nu-i găseşte pe fondatori. Odată cu ei au dispărut şi 69.000 de monede Bitcoin. În aprilie, Ameer Cajee, cel mai mare dintre cei doi frați, informase clienții că firma a fost victima unui atac cibernetic, dar le-a cerut să nu raporteze incidentul. Suspicioşi, unii dintre ei au făcut exact asta. Aşa s-a aflat că fondurile Africrypt au fost transferate din conturile din Africa de Sud și din portofelele virtuale ale clienților, şi ar fi trecut prin mai multe platforme, pentru a li se pierde urma.

Darren Hanickham, avocat: Suspectăm că aceste monede sunt stocate pe Dark Web, pe platforme şi pagini de pe Dark Web, pentru a ascunde identitatea celor care deţin portofele virtuale şi a ascunde tranzacţiile cu aceste monede virtuale. 

Considerat cel mai mare furt de criptomonede din istorie, nu a rămas fără efect în piaţă. Săptămâna trecută preţul monedei virtuale a variat între 31.000 de dolari şi 34.000 de dolari. 

Piaţa monedelor virtuale a fost serios zdruncinată şi în ianuarie 2019, când s-a anunţat moartea deţinătorului celui mai mare schimb de criptomonede din Canada. Gerald Cotten a murit în India, în decembrie 2018, unde era în luna de miere. Soţia lui a anunţat moartea abia după o lună şi a spus că a fost doar urmare a unor complicaţii legate de boala Crohn, de care suferea. A dus cu el în mormânt şi parolele pentru 145 de milioane de dolari în Bitcoin, iar sute de canadieni au rămas fără economiile de-o viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Mircea Popescu, milionarul român în Bitcoin, ultimul dintr-o serie de dispariții misterioase

Moartea lui Mircea Popescu ar putea duce însă la dispariţia de pe piaţă a celui mai mare număr de Bitcoin din istorie. Susţinea la un moment dat că deţine un milion de astfel de monede virtuale. 

Ciprian Bîrsan, broker: Piaţa este mult prea mare, sunt prea mulţi bani în această piaţă, încât un asemenea incident tragic să influenţeze piaţa în vreun fel. 

Nu este clar câte monede Bitcoin mai avea acum şi nici dacă altcineva are parolele de la portofelul său virtual.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Trei morți suspecte și monede Bitcoin de miliarde de dolari pierdute pentru totdeauna. Filmul disparițiilor fulgerătoare