Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alte trei pachete de cocaină, găsite pe litoral duminică dimineața

Alte trei pachete cu cocaină au fost găsite luni dimineață, pe litoral, după o amplă operațiune a poliției. Sute de ofițeri şi jandarmi sunt în alertă şi survolează în larg cu vase și elicoptere în căutarea stupefiantelor. 

de Redactia Observator

la 07.04.2019 , 11:00

Alte trei pachete cu cocaină au fost găsite luni dimineață, pe litoral, după o amplă operațiune a poliției. Sute de ofițeri şi jandarmi sunt în alertă şi survolează în larg, cu vase și elicoptere, în căutarea stupefiantelor. 

Din primele informații, trei pachete de cocaină au fos găsite luni dimineață. La 6.50, un pachet a fost descoperit în stațiunea Eforie, iar la 8:20 alte două pachete cu cocaină au fost ridicate din stațiunile Olimp și Costinești. 

Pachete cu droguri au fost găsite și sâmbătă seară, pe plaja de la Agigea. Cocaina, adusă din largul Mării Negre, a fost depistată în zona cherhanalelor.

Articolul continuă după reclamă
Pachete cu cocaină

Nebunia de pe litoral a început sâmbătă, pe 6 aprilie 2019, atunci când mai multe pachete cu cocaină au ajuns la mal, pe plajele din Năvodari și Vadu. Drogurile proveneau din același transport care a fost descoperit pe o barcă eșuată în Delta Dunării.

Apel de la Poliția Română

Poliţia Română a lansat un apel către cei care găsesc astfel de pachete pe plajele de pe litoralul românesc. Oamenii sunt sfătuiţi să nu deschidă pachetele pentru că îşi pot pune viaţa în pericol.

De asemenea, pachete cu cocaină au fost recuperate și din zona platformelor petroliere din Marea Neagră, după ce angajații acestora au descoperit pachetele, le-au adus la bord și au văzut că erau pline cu cocaină.

Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă! Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare, ce pot pune în pericol viața!”, au transmis polițiștii.

Un transport de cocaină eșuat

Odiseea drogurilor de pe litoral a început cu o greşeală a traficanţilor. Un kilogram de cocaină i-a dat de gol.

L-au uitat pur şi simplu în parcarea unui depozit din Tulcea. Cazul a luat o amploare surprinzătoare pentru anchetatorii români. Au ajuns la prima salupa care a eşuat lângă Sfântul Gheorghe, cu peste o tonă de cocaină pură. După câteva zile, in largul marii, autoritatile ar fi fost anuntate ca 200 de kilograme de droguri - înfășurate in veste de salvare - plutesc în zona platformelor petroliere. Descoperirile de astazi sunt deja episodul 4 din Narcos, varianta românească.

Capii reţelei ar fi un cetăţean sîrb şi un muntenegrean, foşti parteneri de afaceri.

Tonele de cocaină ar fi fost încărcate iniţial pe o navă-cargo în Columbia. Vasul a traversat Oceanul Atlantic, iar traficanţii s-au strecurat prin Strâmtoarea Gibraltar spre Europa fără ca nimeni să-i oprească. În cele din urmă, au acostat cu succes la Tulcea.

Drogurile au fost încărcate apoi pe şalupe mai mici şi ascunse în pereţii dubli ai bărcilor. Primele urmau să intre în Serbia, şi de acolo, încărcătura ar fi urmat să fie transportată cu tirurile, spre Italia. Alte transporturi aveau ca destinaţie Vestul Europei.

Afacerea de sute de milioane de Euro a fost ratată însă din cauza unei furtuni în Marea Neagră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Alte trei pachete de cocaină, găsite pe litoral duminică dimineața