Antena Meniu Search
x

Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus. Medic: „Nu e un accident. Sunt tulpini de virus diferite”

Trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus, s-au întors în spital tot din cauza bolii COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.06.2020, 14:40

Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus
Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus - Zuma Press / Serhii Hudak via Hepta
  • Potrivit medicilor sibieni, ar fi vorba de două tulpini diferite ale noului coronavirus.
  • Unul dintre pacienți a avut o formă gravă a bolii și a stat la ATI la prima internare.

Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului. 

”Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, excluzând varianta în care pacienții ar fi primit două teste fals negative la finalul terapiei, scrie turnulsfatului.ro.

Pacienții, doi bărbați și o femeie, au 69, respectiv 48 de ani. Bărbatul de 48 de ani a avut și cea mai dificilă experiență cu Covid-19.

”Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice. Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată”, a explicat doctorul.

Doctorul atrage atenția că persoanele care sunt externate și declarate vindecate se pot infecta cu o altă variantă a virusului. ”Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. Din nefericire, nu există o certitudine că nu vor avea riscul de reinfecție”, a precizat dr. Bărluțiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus. Medic: „Nu e un accident. Sunt tulpini de virus diferite”