Video

Trei suspecţi bănuiţi că au făcut peste 12.000 de lei adunând donaţii în numele unor persoane bolnave

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 22.07.2021, 10:03.
Actualizat: 22.07.2021, 18:35

Trei persoane urmează să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, fiind bănuite că au făcut peste 12.000 de lei adunând donaţii în numele unor persoane bolnave.

Poliţiştii au ridicat bunuri şi bani de la suspecţii din acest dosar

Poliţiştii au ridicat bunuri şi bani de la suspecţii din acest dosar

Poliţia Română

Ancheta, condusă de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a scos la iveală că cei trei suspecţi, un bărbat şi două femei, au acţionat în perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cei trei suspecţi au prezentat la sute de persoane cazurile a nouă persoane bolnave şi care ar fi avut nevoie de ajutor financiar pentru tratament medical. Însă, suspecţii au acţionat fără a avea acordul persoanelor respective şi au pus la dispoziţie conturi bancare personale pentru obţinerea donaţiilor.

Citește și:

Peste 100 de persoane au căzut în plasa suspecţilor, astfel că aceştia au obţinut, în mod ilegal, peste 12.000 de lei. Sumele încasate nu ar fi ajuns la cazurile reale. Cei trei suspecţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.