Antena Meniu Search
x

Video Trenurile Soarelui 2024. Cât costă un bilet la clasa întâi şi cât faci de la Bucureşti la Constanţa

Trenurile Soarelui au pornit, de astăzi, în viteză, spre litoral. 30 de curse pleacă zilnic din toată ţara spre staţiuni şi Delta Dunării. Din Bucureşti, călătorii fac două ore până la Constanţa, mai puţin decât cu maşina. Ministrul Transporturilor, care a făcut astăzi un drum la mare cu trenul, s-a mândrit cu viteza garniturii, 160 de kilometri pe oră, dar a recunoscut că doar pe linia de Constanţa este atinsă şi numai pe câteva porţiuni.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 14.06.2024 , 20:04

Dacă vrem reducere până la mare, trebuie să cumpărăm bilete din timp, dus-întors şi din timp. Preţul unui bilet la clasa întâi pentru Bucureşti-Constanţa este de 115 lei, iar la clasa a doua - de 78 de lei.

Trenurile Soarelui 2024. Cât durează o cursă Bucureşti-Constanţa 

Trenurile Soarelui vor circula pe ruta Bucureşti - Constanţa, linie cu potenţial de aproape 50 milioane de euro, dacă luăm în calcul numărul de pasageri şi tarifele. Pe unele porţiuni, ating cea mai mare viteză din ţară: 160 de kilometri pe oră, de patru ori mai mult decât media. Suntem, însă, departe de standardele europene, admite chiar ministrul Tansporturilor. 

Vezi și

"Acum noi circulăm pe un traseu în care şi infrastructura este nouă, modernizată, îţi permite viteze mari şi ai şi un tren nou. Mi-aş dori să se poată acest lucru peste tot în România. E ca o picătură într-un ocean ce se întâmplă azi", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Pe acelaşi subiect

Călătorii s-au bucurat de ceea ce ar trebui să fie o normalitate: aer condiţionat şi curăţenie. Trenul a ajuns la Constanţa fără întârzieri şi mai repede decât maşina: în două ore şi şapte minute.

Deşi vremea nu este foarte prietenoasă, nu puteam să ajungem la mare fără să nu mergem la plajă. Cea mai apropiată este la 3 km distanţă. Cu autobuzul am face 25 de minute, la fel de mult şi cu maşina. Preţul diferă. 2.50 lei costă biletul de autobuz şi 25 de lei o cursă cu ridesharing.

Preţul unei călătorii până la mare cu maşina personală

Evadarea de o zi la mare, cu trenul, este posibilă, însă, doar pentru bucureşteni. Călătoria de la Iaşi la Constanţa durează aproape opt ore 7 h 44 min, cel puţin cinci ore faci de la Braşov şi 15 de la Arad.

La finalul călătoriei, tragem linie. O excursie de o zi până la plajă, cu trenul, este mai convenabilă pentru un călător singur. Un bilet de tren dus-intors cu intercity costă 180 de lei, în timp ce maşina consumă combustibil de circa 250 de lei. Aşa că, dacă sunt două sau mai multe persoane, e mai economic pe patru roţi. În rest, cheltuielile sunt similare. Transportul în comun scoate din buzunar cam cât o face şi parcarea. Trenurile Soarelui vor circula până pe 8 septembrie şi vor legături directe cu oraşe precum harta Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iaşi sau Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Evenimente » Trenurile Soarelui 2024. Cât costă un bilet la clasa întâi şi cât faci de la Bucureşti la Constanţa