Antena Meniu Search
x

Trenurile Soarelui 2024. Cea mai lungă călătorie către litoral durează aproape 20 de ore

Veşti bune pentru turişti! Trenurile Soarelui vor fi puse în circulaţie începând cu data 14 iunie a anunţat CFR Călători. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 17.05.2024 , 09:36

FR Călători va da startul programului estival de transport "Trenurile Soarelui" în 14-15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării până la data de 7-8 septembrie 2024, informează operatorul naţional de transport feroviar de călători, printr-un comunicat.

"Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa şi retur", se menţionează în comunicat.

Astfel, timp de trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinaţie/plecare Mangalia, iar 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur: 15 perechi din Bucureşti Nord (din care 9 perechi trec şi prin Bucureşti Băneasa), 2 perechi numai din Bucureşti Băneasa şi o pereche din Bucureşti Obor.

Vezi și

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă Bucureşti Nord - Tulcea Oraş şi retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanţa.

Pe acelaşi subiect

Cât durează cea mai lungă călătorie cu Trenurile Soarelui

"Durata călătoriei pe ruta Bucureşti - Constanţa este în medie de circa 2 ore şi 20 minute - timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureştiului până în centrul Constanţei. Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit", precizează reprezentanţii companiei.

"Cele mai lungi călătorii vor fi de 19 ore. Sunt două mari probleme pe magistrala 300. Este vorba despre ruta directă Cluj-Oradea. Acolo, trenurile nu circulă pentru cp sunt ample lucrări de modernizare. Şi de asemenea pe ruta dintre Braşov şi Sighişoara, trenurile fac mai mult de trei ore pentru că acolo sunt restricţii de circulaţie", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa - Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători. De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Evenimente » Trenurile Soarelui 2024. Cea mai lungă călătorie către litoral durează aproape 20 de ore