Antena Meniu Search
x

Video Tricoul cu care România a intrat în Cartea Recordurilor. E făcut din 250.000 de PET-uri

România a intrat din nou în Cartea Recordurilor. Avem cel mai mare tricou din lume realizat din PET-uri reciclate. A fost făcut din peste 250.000 de sticle de plastic, are dimensiunile unui stadion de rugby şi cântăreşte aproximativ 4 tone.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.04.2023, 20:47

Vezi și

Peste 150 de voluntari au lucrat la fabricarea, transportul şi aranjarea tricoului uriaş care a primit astăzi titlul de cel mai mare tricou din lume. 

Andreea Milea, reporter Observator: Tricoul este atât de mare încât ocupă tot terenul de rugby. Cântăreşte 4 tone şi are peste 100 de metri lungime şi mai bine de 70 de metri lăţime. Din el se vor face alte 12.000 de tricouri de dimensiuni normale ce vor fi oferite celor ce au venit aici pe stadion.

Tricoul uriaş are la brâu o centură în culorile drapelului național, asemenea modelului folosit deja pe echipamentul oficial al echipei de rugby a României. De fapt, a fost şi una dintre condiţiile celor de la Cartea Recordurilor - să fie o reproducere fidelă a unei piese vestimentare.

Manuela Codea, manager club de rugby: E o mare onoare să vedem o asemenea promovare a rugby-ului. E un sport special, deosebit şi merită atenţia tuturor. 

Pe acelaşi subiect

Tricoul a fost făcut din 250.000 de PET-uri

Tricoul uriaş, realizat exclusiv din material plastic reciclat, provenit de la peste 250.000 de PET-uri, reprezintă şi un mesaj de responsabilizare faţă de natură. 

Ovidiu Neamţu, Asociația 11even: Proiectul în sine l-am început la finalul anului trecut. Propriu-zis, la începutul lunii martie am început o campanie de colectare de PET-uri. N-a fost uşor deloc. Mai complicat a fost să-l întoarcem. Să întorci pe faţă un tricou de 110 metri lungime pe 120 lăţime cu tot cu mânecile, a fost un proces foarte interesant. 

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby: Echipa naţională poartă deja tricouri reciclabile, da, exact din acelaşi material. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tricoul cu care România a intrat în Cartea Recordurilor. E făcut din 250.000 de PET-uri